1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viitasaari

Viitasaaren ja Pihtiputaan terveyskeskuksille jälleen kiitosta nuorilta lääkäreiltä – etenkin iäkkäät moittivat, että lääkäriajat ovat kiven alla

Wiitaunionissa on panostettu lääkäreiden koulutukseen.

Viitasaari
Lääkäri ja potilas
Derrick Frilund / Yle

Viitasaaren ja Pihtiputaan terveyskeskukset ovat saaneet jälleen kiitosta nuorilta lääkäreiltä.

Nuorten Lääkärien Yhdistys palkitsi Wiitaunionin terveyskeskuksen (siirryt toiseen palveluun) (laakariliitto.fi) yhtenä Suomen parhaista erikoistuvien lääkärien koulutuspaikoista vuonna 2020.

Valtakunnalliseen kyselyyn vastasi yhdeksän Wiitaunionissa koulutuksessa ollutta lääkäriä. Kaikki suosittelivat terveyskeskusta koulutuspaikaksi ja antoivat täydet viisi tähteä Viitasaaren ja Pihtiputaan terveyskeskukselle, johon kuuluvat Viitasaaren ja Pihtiputaan terveysasemat.

Wiitaunionin terveyskeskus palkittiin nyt toista kertaa peräkkäin.

Virallisesti tunnustuksen sai Viitasaaren terveysasema, jossa lääkäreitä koulutetaan enemmän.

– Olen erittäin ylpeä tästä saavutuksesta. Helpollahan tämä ei ole tullut, vaan tulos on vaatinut yhteistyötä ja sitoutumista lääkärikunnan ja hoitohenkilöstön tiimoilta lääkäreiden kouluttamiseen, kertoo Wiitaunionin perusturvan toimialajohtaja Marja Laurila tiedotteessa.

Laurilan mukaan onnistuminen koulutuksessa ja lääkäreiden tyytyväisyys toimintaan Viitasaarella ja Pihtiputaalla on seurausta koulutuksen pitkäjänteisestä kehittämisestä.

Terveyspalvelut herättävät myös närää

Viitasaarella ja Pihtiputaalla terveyskeskuspalvelut saavat joiltakin alueen asukkaita osakseen myös arvostelua. Erityisesti osa ikäihmisistä kokee, että lääkäriin on vaikea päästä.

Arvostelijoiden mukaan aikoja annetaan lähinnä hoitajalle tai esimerkiksi fysioterapeutille.

Perusturvan toimialajohtaja Laurila kertoo, että lääkäriin pääsy arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Viitasaarella lääkäriaikaa pitää Laurilan mukaan tällä hetkellä odottaa kahdeksan vuorokautta ja hoitaja-aikaa seitsemän vuorokautta.

Pihtiputaalla ei ole nyt lainkaan vapaita aikoja lääkärille. Hoitajalle pääsee Pihtiputaalla kahdessa vuorokaudessa.

Laurila toteaa, että ikäihmiset toivovat usein saavansa ajan juuri lääkärille, vaikka tapauksesta riippuen vaivoja voidaan hoitaa myös esimerkiksi hoitajan vastaanotolla.

Perusturvan toimialajohtaja kuitenkin myöntää, että erityisesti Pihtiputaalla lääkäreitä tarvittaisiin lisää.

Lue seuraavaksi