Hyppää sisältöön

Tilastokeskus: Inflaatio joulukuussa 0,2 prosenttia, koko viime vuonna keskimäärin 0,3 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa hintoja nosti vuoden takaiseen verrattuna eniten muun muassa savukkeiden, omakotitalojen, matkaviestintäpalveluiden kallistuminen.

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan hinnat euroalueella laskivat. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli joulukuussa 0,2 prosenttia. Marraskuussa inflaatio oli myös 0,2 prosenttia. Viime vuoden keskimääräinen inflaatio oli 0,3 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa hintoja nosti vuoden takaiseen verrattuna eniten savukkeiden, omakotitalojen, matkaviestintäpalveluiden sekä tutkimus- ja hoitomaksujen kallistuminen.

Kuluttajahintojen nousua vuoden takaisesta hillitsi eniten polttonesteiden ja hotellihuoneiden halpeneminen. Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan hinnat euroalueella laskivat.

Joulukuussa inflaatio oli euroalueella -0,3 prosenttia. Marraskuussa euroalueen lopullinen inflaatio oli -0,3 prosenttia.