1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työhyvinvointi

Kuopiossa lähdetään kohentamaan lastensuojelun työntekijöiden hyvinvointia – kuormitusta aiheuttavat esimerkiksi jatkuvat työntekijävaihdokset

Myös työnjakoa ja vastuualueita selkeytetään, jotta työkuorma pysyy aisoissa.

työhyvinvointi
Lapsi keinuu.
Sosiaalityöntekijöiden poissaolojen varalle halutaan kehittää varahenkilöjärjestelmä. Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle

Kuopion kaupunki aloittaa tämän ja ensi vuoden aikana kohentamaan lastensuojelun työntekijöiden hyvinvointia ja kehittämään työoloja. Kehitystyötä tehdään viime vuonna henkilöstön, työsuojelun ja työterveyshuollon kanssa valmistellun työsuojeluohjelman mukaisesti.

Lastensuojelua kuormittaa muun muassa työntekijöiden jatkuva vaihtuvuus. Se heikentää työyhteisön yhteisöllisyyden tunnetta ja poissaolot lisäävät muiden työkuormaa.

Kuopiossa työntekijöiden vaihtuminen on aiheuttanut ongelmallisen kierteen. Rekrytointeja on käynnisteltävä jatkuvasti ja se aiheuttaa haasteita.

– Seuraava kierre on, että työkuorma kohdentuu yksikköön jääneille työntekijöille. Lisäksi vaihdokset aiheuttavat jatkuvaa perehdyttämistyötä tai tiimimuutosten hallintaa. Tähän kierteeseen haluamme puuttua ripeästi ja vahvasti, perusturvajohtaja Mari Antikainen kertoo.

Ratkaisuna lastensuojeluun pyritään kehittämään toimiva varahenkilöjärjestelmä poissaolojen varalle. Tavoitteena on siis saada työvoimaa tarjolle niin, että poissaolon sattuessa tiedettäisiin heti, mistä tuuraajat löytyvät.

Työhyvinvointitoimintaa paremmin tarjolle

Lisäksi sosiaalityöntekijöiden työtä pyritään rauhoittamaan selkeyttämällä työnjakoa ja vastuualueita sekä keventämällä asiakirjahallintoa.

Työtapoja sujuvoitetaan ja selkeytetään niin sanotun lean-toimintamallin avulla, jonka myötä turhaa tekemistä pyritään poistamaan. Myös asiakasmääriä on tasattu työntekijäkohtaisesti.

Valtakunnallinen lastensuojelun systeeminen työskentelymalli laajennetaan koko henkilöstöön. Lastensuojelun systeeminen toimintamalli on tapa organisoida lastensuojelu tiimityöksi.

Lisäksi henkilöstölle järjestetään jatkossa säännöllisesti koulutusta ja työhyvinvointitoimintaa.

Toimenpiteistä on koottu laaja-alainen työsuojeluohjelma, joka kattaa lastensuojelun avohuollon, sijais- ja jälkihuollon sekä perhesosiaalityön henkilöstön. Työsuojelua johtamaan palkataan erillinen määräaikainen esimies kuluvan vuoden ajaksi, jotta työsuojeluohjelma saadaan pyöräytettyä tehokkaasti käyntiin.

Työsuojeluohjelman edistymistä seurataan säännöllisesti kuukausittain.

Lue seuraavaksi