1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärvi

Siilinjärvellä Hamulan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle

Altistuminen on voinut tapahtua myös Siilinjärven pääkirjastossa.

Siilinjärvi
Koronatestinäytteitä putkissa.
Siilinjärvellä Hamulan koulussa on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva.Sami Takkinen / Yle

Hamulan koulussa Siilinjärvellä on tullut ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia.

Altistuneita on yhteensä noin 25 ja joukossa on sekä koulun oppilaita että henkilöstöä. Terveysviranomainen asettaa altistuneet karanteeniin.

Koululta ollaan torstain aikana yhteydessä perheisiin, joiden lapsia altistuminen koskee. Myös terveysviranomaiset ovat yhteydessä perheisiin ja antavat karanteeniohjeet. Siilinjärven kunta toivoo, että perheet eivät turhaan ota itse yhteyttä terveysviranomaisiin, mikäli lapsi on oireeton.

Karanteeniin asetetut oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Muut koulun oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Koronalle voinut altistua myös kirjastossa

Koronavirukselle on voinut altistua myös Siilinjärven pääkirjaston lastenosastolla maanantaina 11.1.2021 noin kello 18 aikaan.

Kirjaston lastenosastolla samaan aikaan oleskelleiden henkilöiden tulee seurata terveydentilansa ja hakeutua matalalla kynnyksellä koronatestiin, mikäli he saavat koronatartuntaan sopivia oireita.

Siilinjärven kunta muistuttaa, että kouluun tai päivähoitoon voi tulla vain täysin terveenä. Mikäli infektio-oireita esiintyy, tulee hakeutua koronatestiin.

Kunnasta toivotaan, että asukkaat muistavat nyt minimoida sosiaaliset kontaktinsa ja näin auttaisivat ehkäisemään viruksen leviämistä.

Lue seuraavaksi