1. yle.fi
  2. Uutiset

Porilaismiehelle vaaditaan vankeustuomiota kolmen poliisin murhayrityksestä

Syyttäjä pitää epäiltyä rikosta kokonaisuudessaan törkeänä.

murhayritykset
Poliisin hihamerkki
Poliisit olivat virkapuvut päällä, kun heihin kohdistui epäilty murhan yritys porilaisessa asunnossa. Kuvituskuva.Matias Väänänen / Yle

Syyttäjä vaatii porilaismiehelle ensisijaisesti vähintään kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta kolmen poliisin murhayrityksestä. Poliisiin kohdistuva murhan yritys on rikoslain vakavimpia rikosnimikkeitä.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii miehelle tuomiota kolmesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Epäilty murhayritys tapahtui yksityisasunnossa Porissa helmikuun alussa.

Poliisit virkatehtävässä

Jutun käsittely alkoi torstaina Satakunnan käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan mies yritti tappaa virkatehtävissä ja poliisivaatteissa olleet poliisit hyökkäämällä veitsellä heitä kohti ja yrittämällä kohdistaa heihin useita veitseniskuja.

Poliisit olivat asunnossa virkatehtävässä. Heidän tehtävänään oli mennä turvaamaan ja varmistamaan epäillyn henkilökohtainen turvallisuus hänen asunnossaan.

Teonkuvauksen mukaan mies oli pitänyt teräasetta piilossa ja yllättäen yrittänyt iskeä poliiseja sillä useaan kertaan määrätietoisesti ja voimaa käyttäen. Poliisit onnistuivat torjumaan iskut muuten, mutta yksi niistä osui yhden poliisin käteen. Tekovälineenä oli veitsi, jonka terä on noin seitsemän senttimetriä.

Rikosta on syyttäjän mielestä pidettävä kokonaisuudessaan törkeänä.

Syytetty kiistää hyökkäyksen

Syyttäjän mielestä miehen on ainakin täytynyt pitää poliisien kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena, jos hän olisi onnistunut yrityksissään.

Epäilty mies on esitutkinnassa myöntänyt, että hänellä oli kädessään puukko, mutta hän kiistää hyökänneensä sillä kohti poliiseja.

Kuuntele täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue seuraavaksi