Hyppää sisältöön

Ilari Kinnunen määrättiin Rovaniemen seurakunnan määräaikaiseksi kirkkoherraksi

Kirkkoherranvaalista on valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Ilari Kinnunen sai eniten ääniä kirkkoherranvaalissa, mutta vaaleista on valitettu eivätkä ne ole saaneet lainvoimaa. Kuva: Rovaniemen seurakunta / Jouni Hagström

Ilari Kinnunen on määrätty Rovaniemen seurakunnan kirkkoherran määräaikaiseen virkaan vuoden ajaksi. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli antoi torstaina Kinnuselle viranhoitomääräyksen kirkkoherran virkaan ajalle 1.2.2021–31.1.2022.

Kirkkoherranvaali pidettiin viime marraskuussa, mutta vaali ei ole saanut lainvoimaa, sillä siitä on tehty kaksi kirkollisvalitusta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden mukaan valitusten keskimääräinen käsittelyaika on noin 1,5 vuotta.

Tuomiokapituli perusteli valintaa sillä, että seurakunnan kannalta on tärkeää saada ratkaisu, joka tukee seurakunnan toiminnan ja johtamisen vakiintumista.

– Tässä tilanteessa vahvimman mahdollisuuden jatkuvuuteen tarjosi vaihtoehto, jossa vaalissa eniten ääniä saanut ja Rovaniemen seurakunnassa pitkään eri tehtävissä työskennellyt pastori Ilari Kinnunen määrättiin hoitamaan avointa kirkkoherran virkaa, tuomiokapituli katsoo tiedotteessaan.