Hyppää sisältöön

Mehiläinen Länsi-Pohjan leikkausjono on purettu – leikkausjonossa ei yhtään potilasta joulukuun lopussa

Mehiläinen Länsi-Pohja on saanut myös hoitojonot ja hoidon tarpeen arvioinnin hyvälle tasolle.

Mehiläinen Länsi-Pohja on onnistunut purkamaan koronan vuoksi syntyneitä hoitojonoja jatkuvasta pandemiatilanteesta huolimatta. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Mehiläinen Länsi-Pohjan leikkausjono on purettu.

Yrityksen mukaan yksikään potilas ei ollut hoitotakuun määrittelemän yli kuuden kuukauden leikkausjonossa joulukuun lopussa, kun vielä elokuussa vastaavassa tilanteessa oli 131 potilasta.

Yli kuusi kuukautta hoitoa odottaneita puolestaan on tällä hetkellä 19, kun vielä elokuussa heitä oli 228.

Lisäksi hoidon tarpeen arviointi toteutuu hoitotakuun mukaisessa kolmessa kuukaudessa lähes 95 prosentilla potilaista, kun elokuussa hoidon tarpeen arvioi viivästyi 20 prosentilla potilaista.

– Hoitoon pääsyä on pystytty parantamaan erityisesti kaihikirurgiassa, kertoo Mehiläinen Länsi-Pohjan tiedotteessa lääketieteellinen johtaja Paavo Uusimaa.

Uusimaa arvioi, että hoidon tarpeen arviointia ja hoitoa odottavien osalta yritys pääsee hoitotakuuseen helmikuun aikana.

Koronatilanteen kehitys on ratkaisevaa

Uusimaan mukaan yhteisyritys on onnistunut hyvin tilanteeseen nähden, sillä lähetteitä on tullut runsaasti ja hoidon tarpeen arviointia ja hoitoa odottavien potilaiden kokonaismäärä on noussut reilusti syksyn aikana.

– Teemme tällä hetkellä töitä erityisesti kirurgiassa, keuhkosairauksissa sekä korva-, nenä- ja kurkkutaudeissa parantaaksemme hoitoon pääsyä, Uusimaa sanoo.

Lähitulevaisuudessa hoitoon pääsyyn vaikuttaa merkittävästi koronatilanteen kehittyminen.

– Mikäli koronatilanne pysyy rauhallisena, eikä vaikuta toimintaamme, saamme parannettua palveluihin pääsyä entisestään talven aikana, Uusimaa sanoo.

Uusimaan mukaan yrityksessä lääkäreiden ja muun henkilökunnan saatavuus on kohentumassa keväällä.

Mehiläinen Länsi-Pohja on Mehiläisen ja Kemin, Tornion, Keminmaan sekä Simon kunnan yhteisyritys, joka tuottaa keskeiset Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut sekä perusterveydenhuollon palvelut alueen asukkaille.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

.
.