1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

THL tarkisti koronarokotteiden jakoperusteet, Pohjois-Savoon jatkossa vähemmän rokotteita

Koronarokotteita jaetaan jatkossa maakuntiin väkiluvun mukaisesti.

koronarokote
Valmiiksi laimennettuja koronarokotteita laarissa.
Pohjois-Savoon tulee helmikuussa aiempaa vähemmän koronarokotteita. Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Pohjois-Savoon tulee jatkossa vähemmän koronarokotteita, koska Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tarkistanut rokotusten jakoperusteita.

Ensimmäiset koronarokotteet jaettiin alueittain sen perusteella, paljonko alueella on terveydenhuollon työntekijöitä. Pohjois-Savoon rokotteita tuli paljon, koska Kuopiossa on yliopistollinen sairaala, jossa hoidetaan paljon koronapotilaita.

Jatkossa rokotuksia annetaan yhä enemmän perusväestölle, joten rokotuksia jaetaan maakuntiin väkiluvun suuruuden perusteella. Se tarkoittaa sitä, että Pohjois-Savoon rokotteita tulee viikoittain vähemmän.

Helmikuussa Pohjois-Savo saa rokotteita noin kolmasosan vähemmän kuin tähän asti, kertoo Kuopion yliopistollisen sairaalan osaamiskeskusjohtaja Jouni Ahonen.

– Meille tulee edelleenkin rokotteita, eli emme jää ilman, Ahonen toteaa.

Vastaavasti Keski-Suomi saa jatkossa enemmän koronarokotteita. Myös muissa maakunnissa tehdään pieniä tarkistuksia rokotemääriin.

Muutos koskee vain Pfizer-lääkeyhtiön rokotteita, joita Suomessa on tähän asti käytetty. Kun muiden valmistajien rokotteita saadaan Suomeen, ne jaetaan niin ikään väkiluvun perusteella.

Lue seuraavaksi