1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasan sairaanhoitopiiri

Rokottaminen Vaasan sairaanhoitopiirissä etenee – kriittinen hoitohenkilökunta on rokotettu

Rokotetta tulee alueelle hitaasti ja rokottaminen vie sen vuoksi aikaa. Seuraavina rokotusvuorossa ovat vanhusten palveluyksiköiden asukkaat.

Vaasan sairaanhoitopiiri
Koronatestausopaste Vaasan Keskussairaalassa
Rokottaminen etenee Vaasan sairaanhoitopiirissä.Jarkko Heikkinen / Yle

Rokottaminen koronavirusta vastaan Vaasan sairaanhoitopiirissä etenee. Kriittinen hoitohenkilökunta, kuten sairaaloiden päivystyksessä ja teho-osastolla työskentelevät henkilöt on saatu rokotettua.

Seuraavaksi vuorossa ja nyt alkamassa ovat vanhusten palveluyksiköiden asukkaiden rokottaminen. Heidän jälkeensä rokotetaan palveluyksiköiden henkilökunta.

Rokottaminen kestää, koska rokotetta tulee sairaanhoitopiiriin hitaasti.

- Roketetta tulee Vaasan sairaanhoitopiiriin liian hitaasti ja aikaa rokottamiseen tulee tämän vuoksi menemään, toteaa ylilääkäri Juha Salonen Vaasan sairaanhoitopiiristä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä ilmoitettiin torstaina 17 uudesta tartunnasta. Kahden viimeisen viikon ilmaantuvuusluku on Vaasan sairaanhoitopiirissä 61 sataa tuhatta henkilöä kohden.

Pienen Maalahden kunnan ilmaantuvuusluku on 200. Ylilääkäri Juha Salonen Vaasan sairaanhoitopiiristä sanoo, että Maalahden tartunnat ovat peräisin vanhoista, tunnetuista tartuntaketjuista. Pariin viimeiseen päivään Maalahdessa ei ole ollut uusia tartuntoja. Vaasan koronatartuntatilannetta Salonen kuvailee rauhalliseksi.

Lue seuraavaksi