1. yle.fi
  2. Uutiset

Vanhusten kotiutusyksikössä uusia kuolemantapauksia Kouvolassa – yhteensä viisi menehtynyt, 40 on saanut tartunnan

Tartuntoja on varmistunut työntekijöillä ja asukkailla.

koronavirus
Lauttarannan kotiutusyksikkö Kuusankoskella.
Lauttarannan kotiutusyksikössä on todettu tähän mennessä 40 koronatartuntaa ja viisi kuolemantapausta. Arkistokuva.Antro Valo / Yle

Lauttarannan kotiutusyksikön koronavirusrypäs on levinnyt edelleen Kouvolassa.

Tähän mennessä vanhusten kotiutusyksikössä on todettu yhteensä 40 koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu 13 työntekijällä ja 27 asiakkaalla. Viimeisin tartunta on varmistunut tänään torstaina.

Lauttarannan kotiutusyksikössä on ollut kaksi uutta kuolemantapausta. Tartuntaryppääseen liittyy nyt yhteensä viisi kuolemantapausta.

Kolme ensimmäistä kuolemantapausta tapahtui viime viikonloppuna.

– Tilanne on vakaa, mutta herkkä, koska hoidettavien terveydentila on hauras. Sairastuneiden tilanteet vaihtelevat, mutta jokaisen voinnin mukainen hoito on pystytty hyvin järjestämään, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Kriisiapua työntekijöille

Suuri osa osaston työntekijöistä on joko saanut koronavirustartunnan tai on altistumisen takia karanteenissa, joten osasto toimii pääosin sijaisten voimin. Kymsoten mukaan sijaisten saamisessa on ollut vaikeuksia.

– Työntekijöiden eristykset ja karanteenit alkavat purkautua suurelta osin tämän viikon jälkeen, joten siinä mielessä ensi viikko näyttää vähän paremmalta, palvelupäällikkö Mervi Takala sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Työntekijöille aloitettiin tällä viikolla kriisiapu kotiutusyksikön koronatilanteen takia. Aamuvuorolaiset kokoontuvat purkamaan ajatuksiaan ammattilaisen johdolla joka iltapäivä ennen vuoronvaihtoa.

Lue lisää: Hoitajille aloitettu kriisiapu kolmen vanhuksen kuoltua kotiutusosaston koronatartuntaketjun seurauksena Kouvolassa – tartuntojen alkulähdettä ei tiedetä

Koronan riivaaman vanhusten kotiutusyksikön hoitajat joutuivat ennakkoluulojen kohteeksi: "Tuntuu kuin meitä pelättäisiin"

Hoitajat pyytävät kriisiapua vanhusten kotiutusyksikköön, jossa on jo kymmeniä koronatartuntoja ja 3 niihin liittyvää kuolemaa: "On pelkoa ja ahdistusta"

Vanhusten kotiutusyksikön koronarypäs on laajentunut edelleen Kouvolassa – tähän mennessä jo 27 tartuntaa

Vanhusten kotiuttamisosastolla on todettu koronatartuntojen rypäs Kouvolassa – sairastuneita jo toistakymmentä

Lue seuraavaksi