1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. museot

Kokemäki haluaa erämuseon Peipohjaan tai Ahvenukselle – toiveena 100 000 kävijää vuodessa

Uuden museon perustamisesta päätetään paikkakuntien välisen kilpailun perusteella.

museot
metsästäjä kantaa tapettua supikoiraa
Metsästäjä kantaa tapettua supikoiraa. Kuvituskuva.Jari Hakkarainen / Yle

Kokemäen kaupunki on innostunut uuden museon saamisesta alueelleen.

Kaupunginhallitus käsittelee ensi viikolla esitystä, että Kokemäki hakisi Erä- ja luontokulttuurimuseon perustamista paikkakunnalle.

Museota suunnittelevat Suomen metsästysmuseo ja kalastusmuseoyhdistys. Museossa olisi arvion mukaan 100 000 kävijää vuodessa.

Kilpailutus käynnissä

Tällä hetkellä etsitään museosta kiinnostuneita kuntia, joiden joukosta valitaan ensin neljä kuntaa jatkokilpailuun ja viimein lopullinen sijoituspaikkakunta.

Kokemäellä museon sijaintipaikaksi kaavaillaan Peipohjaa tai Ahvenusta. Peipohja olisi sijainniltaan helpompi kohde, mutta Ahvenus sijaitsee lähellä Puurijärven ja Isosuon kansallispuistoa.

Jos paikaksi valikoituisi Ahvenus, sinne olisi Kokemäen virkamiesten mukaan mahdollista avata uudestaan myös henkilöjunaliikenteen seisake turisteja varten. Viimeksi alueella on pysähtynyt junia 1980-luvulla.

Metsästystä ja kalastusta uusille sukupolville

Museohankkeen oman esittelyn mukaan museon aihealueita ovat metsästys, kalastus, luonnontuotteiden keräily, retkeily ja muu luonnon virkistyskäyttö.

Esittelytekstin mukaan museosta syntyy uudentyyppinen vierailukohde, jolla olisi tärkeä rooli Suomen maakuvassa ja sijaintialueen imagossa sekä aluetalouden vauhdittajana. Turisteja odotetaan ulkomailta saakka.

Museon suunnittelu on saanut tukea maa- ja metsätalousministeriöltä, opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Museovirastolta.

Kuuntele uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue seuraavaksi