Hyppää sisältöön

Oulainen sai houkuteltua uusia kaupunkilaisia tarjoamalla kolmen kuukauden asumisen – Koe Oulainen -kampanja saa jatkoa

Koe Oulainen -kampanja kasvatti Oulaisten väkimäärää muutamalla kymmenellä.

Jarmo Soinsaaren mukaan Oulainen aikoo jatkaa kampanjaa uusien kaupunkilaisten saamiseksi paikkakunnalle. Arkistokuva. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Oulaisissa viime lokakuussa aloitettu kampanja uusien asukkaiden houkuttelemiseksi kaupunkiin tuotti hyvän tuloksen.

Koe Oulainen -nimisessä kokeilussa kaupunki houkutteli lisää väkeä tarjoamalla kolmen kuukauden ilmaista asumista kaupungin vuokra-asunnoissa, jos tulijan kotipaikka oli kirjattu Oulaisiin loppuvuoden aikana.

Oulaisten elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari kertoo, että vuokrahakemusten määrä edellisvuosiin verrattuna kasvoi reippaasti.

– Meille tuli yli nelinkertainen määrä vuokrahakemuksia Oulaisten Amiraalille eli kaupungin vuokrataloyhtiölle. Niistä suurin osa oli muualta kuin Oulaisista. Uusia oulaistelaisia haettiin ympäri Suomea ja niitä myös saatiin.

Soinsaaren mukaan muutamalta paikkakunnalle muuttaneelta tarkistetaan vielä, olivatko kirjat Oulaisissa vuoden lopussa. Kunta saa verotuloja ja valtionosuuksia sen mukaan, miten väkeä on kirjoilla vuoden päättyessä.

– Noin 20–30 on asukasmäärä, joka me tällä kampanjalla saatiin.

Kampanja on tarkoitus toteuttaa uudelleen tämän vuoden lopulla. Soinsaari toteaa, että kampanja mietitään vielä tarkemmin ja miten se markkinoidaan kohderyhmille.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.