1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Nuoret lääkärit rankkasivat Vaasan keskussairaalan ykköskoulutuspaikaksi

Vaasan keskussairaala on arvioitu viiden tähden koulutuspaikaksi nuorten lääkärien keskuudessa, nyt jo neljännen kerran.

Vaasa
vaasan keskussairaala ulkokuvaa
Nuoret lääkärit arvostavat Vaasan keskussairaalaa koulutuspaikkana.Jarkko Heikkinen / Yle

Nuoret läääkärit arvostavat Vaasan keskussairaala koulutuspaikkana. Vaasan keskussairaala on arvioitu viiden tähden koulutuspaikaksi nuorten lääkärien keskuudessa, nyt jo neljännen kerran. Nuoret lääkärit kehuvat mm. sairaalan hyvää henkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

Vuoden 2020 koulutuspaikkojen suositeltavuutta mittaava kysely palkitsi erityisellä kunniakirjalla Vaasan keskussairaalan medisiinisen vastuualueen, jota vastuualueella koulutuksessa olleet ja kyselyyn vastanneet nuoret lääkärit suosittelivat täysin pistein koulutuspaikkana.

Medisiinisella vastuualueella erikoistumiskoulutustaan lääkärit suorittivat sisätautien, kardiologian, keuhkotautien, onkologian, neurologian ja ihotautien erikoisaloilla.

– Pidämme myös huolta siitä, etteivät erikoistuvat lääkärit jää yksin eteen tulevien haastavien tilanteiden kanssa ja että myös nuoret lääkärit pääsevät osallistumaan koulutustilaisuuksiin ja saavat lomansa pidettyä. Se antaa mahdollisuuden ladata akkuja uusia haasteita varten, sanoo Vaasan keskussairaalan sisätautien ylilääkäri Otto Knutar.

Nyt neljättä kertaa järjestetyn kyselyn toteuttivat Nuorten Lääkärien Yhdistys ja Suomen Lääkäriliitto. Kyselyyn vastasi yhteensä 1742 erikoistuvaa lääkäriä. Tulokset vuoden 2020 kyselystä julkaistiin 13.1. virtuaalisen Lääkäripäivät 2021 -tapahtuman yhteydessä.

Vaasan keskussairaalassa kouluttautuu tällä hetkellä noin 50–60 erikoistuvaa lääkäriä.

Lue seuraavaksi