1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tintin seikkailut

Tintin alkuperäistaidetta myytiin ennätyshintaan – Sinisen Lootuksen kanteen aiotusta kuvasta yli 3 miljoonaa euroa

Hinta on sarjakuvataiteen maailmanennätys – Tintin piirtäjän alkuperäiskuvista maksetaan miljoonia.

Tintin seikkailut
Tintti-maalaus myytiin miljoonilla
Tintti-maalaus myytiin miljoonilla

Sarjakuvasankari Tintin piirtäjän Hergén – oikealta nimeltään hän oli Georges Remi – alkuperäisteos on myyty nettihuutokaupassa 3,2 miljoonan euron hintaan. Teoksen myi ranskalainen Artcurial-huutokauppakamari.

Kyseessä on Sininen Lootus -albumin kanteen tarkoitettu guassi-, muste- ja vesiväriteos, missä Tintti ja hänen koiransa Milou kurkistavat kiinalaisesta posliinivaasista samalla kun lohikäärme uhkaa heitä.

Sinisessä Lootuksessa Tintti seikkailee Kiinassa.

Maalaus valmistui vuonna 1936, mutta tuolloin Tintin kustantaja hylkäsi sen liian värikkäänä ja siksi liian kalliina painaa, ja valitsi yksinkertaisemman version kuvasta.

Hergé antoi kuvan editorinsa pojalle Jean-Paul Castermanille, joka oli tuolloin seitsenvuotias. Hän säilytti kuvan kuulemma pöytälaatikossa. Teos tuli ilmoille hänen kuolemansa jälkeen 1990-luvulla.

Artcurial sai kansikuvasta ainakin puoli miljoonaa euroa enemmän kuin oli arvioinut. Tätä selitetään sillä, että alkuperäisen Tintti-sarjakuvataiteen kysyntä on kovaa.

Hinta, 3,2 miljoonaa, on enemmän kuin mistään sarjakuvataiteesta on tähän mennessä maksettu.

Edellinen ennätys oli 2,65 miljoonaa euroa vuodelta 2014. Sillä irtosi Hergén kaksisivuinen piirros. Useista muistakin Hergén alkuperäispiirroksista on maksettu yli miljoona euroa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi