Hyppää sisältöön

Uutissuomalainen: Orpo torjuu polttoaineiden veronkorotukset tällä ja ensi vaalikaudella

"Autolla ajetaan joka tapauksessa".

Orpon mielestä liikenteen päästöjä pitää vähentää edistämällä autokannan uudistumista ja puhtaiden sekoitepolttoaineiden kehittämistä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo torjuu liikenteen polttoaineiden korotukset tällä ja tulevalla vaalikaudella.

Orpo sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että korotuksista tulisi pidättäytyä, koska polttoaineiden verotus on Suomessa jo nyt huippuluokkaa.

Ilmastotoimena polttoaineveron korotus on väärä työväline, koska ihmiset tarvitsevat autojaan, Orpo perustelee. Kaikilla ei ole varaa ostaa sähköautoa, mutta töihin, terveyskeskukseen ja lasten harrastuksiin on voitava ajaa.

– Autolla ajetaan joka tapauksessa. Korotus ei ole hyvä keino vähentää päästöjä, koska se leikkaa ihmisten tuloja. Sitä on käytetty, mutta nyt siinä ollaan tapissa, Orpo sanoo.

Orpon mielestä liikenteen päästöjä pitää vähentää edistämällä autokannan uudistumista ja puhtaiden sekoitepolttoaineiden kehittämistä.

Hallituksen ilmasto- ja energiapoliittinen ministerityöryhmä on viime viikkoina neuvotellut fossiilittoman liikenteen tiekartasta. Se sisältää useita keinoja, joilla liikenteen päästöt on tarkoitus puolittaa vuoteen 2030 mennessä. Tiekartta lähtee perjantaina lausuntokierrokselle.

Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan hallituksessa on päätetty lykätä ratkaisut mahdollisista veronkorotuksista ja liikenteen hinnoittelusta syksyyn.

.
.