1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilutapahtumat

SM-liigajoukkueille myönnettiin valtion kustannustukea satoja tuhansia – Lahden Pelicans yksi suurimpien tukipottien saajista

Valtiokonttorin kustannustukea myönnetään koronan aiheuttamien tulonmenetysten paikkaamiseen.

urheilutapahtumat
Lahden Pelicansin jääkiekkojoukkue harjoituksissa
Valtiokonttori on myöntänyt Lahden Pelicans Oy:lle kustannustukea 452 tuhatta euroa.Petri Niemi/Yle

Lahden Pelicans saa paikattua taloudellisia tappioitaan valtiokonttorin kustannustuen avulla. Toisen hakukierroksen kustannustukea myönnettiin Lahden Pelicans Oy:lle reilut 450 tuhatta euroa.

Yli 400 tuhannen euron tukisummat myönnettiin myös Tapparalle ja Helsingin IFK:lle. HPK:lle tukea myönnettiin maltillisemmin. HPK liiga Oy sai kustannustukea 140 tuhannen euron potin.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronapandemian aikana. Kustannustuen toinen hakukierros jatkuu helmikuun loppuun saakka.

Kulut juoksevat, mutta tuloja ei ole

Tapahtuma-ala on kärsinyt korona-rajoituksista voimakkaasti. Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo, että jääkiekkoseurojen tilanne tilanne oli jo keväällä huonompi kuin koskaan.

– Tilanne on mennyt koko ajan hankalammaksi. Ei siitä mihinkään pääse. Kulut juoksee samaan aikaan, kun tulojen muodostumista on merkittävästi rajoitettu, hän toteaa.

Kevään SM-liigaottelut aiotaan pelata, vaikka otteluihin ei voitaisi ottaa yleisöä.

Kaikki keinot käyttöön varainhankinnassa

Erilaisten tukihakemusten lisäksi jääkiekkoseuroissa ja urheilu- ja tapahtuma-alalla muutenkin on keksitty erilaisia luovia ratkaisuja paikkaamaan menetettyjen lipputulojen jättämää aukkoa.

Esimerkiksi Lahden Pelicans myy joihinkin kotiotteluihinsa 10 tuhannen euron arvoisia VIP-paketteja, joissa koko katsomo on varattu VIP-seurueen käyttöön.

Lipputulojen menetystä pyritään paikkaamaan useissa urheiluseuroissa myös tavoilla, jotka koettelevat laillisuuden rajoja. Virtuaalilippujen myynti muistuttaa joissakin tapauksissa Poliisihallituksen linjauksen mukaan pikemminkin luvanvaraista rahankeräystä kuin aitoa liiketoimintaa.

Lue myös:

Talousongelmissa painiskelevat SM-liigaseurat taipuivat pelaamaan tyhjille katsomoille

Lue seuraavaksi