1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Ortodoksinen seurakunta muuttaa pois historiallisesta rakennuksesta Lappeenrannan Linnoituksessa – uudet tilat löytyivät naapurista

Muuton taustalla ovat liian korkeiksi nousseet vuokrakustannukset.

seurakunnat
Ortodoksisen seurakunnan seurakuntavirasto ja vanha pappila Lappeenrannan linnoituksessa.
Ortodoksinen seurakunta jättää nykyiset tilansa taakseen näillä näkymin vuoden kuluttua.Mikko Savolainen / Yle

Lappeenrannassa aletaan etsiä uutta vuokralaista historialliselle rakennukselle Linnoituksessa.

Ortodoksinen seurakunta muuttaa pois Kristiinankadulla sijaitsevasta punatiilisestä rakennuksesta.

Kaakkois-Suomen ortodoksinen seurakunta peruskorjauttaa rakennuksen naapurissa olevan entisen pappilan seurakuntasalille ja kirkkoherranvirastolle sopivaksi.

Historiallisten rakennusten peruskorjaukseen erikoistuneen arkkitehtitoimiston suunnittelema remontti alkaa kesäkuussa, ja uusiin tiloihin on tarkoitus muuttaa vuoden kuluttua. Remontin alustava kustannusarvio on noin 400 000-500 000 euroa.

Kaakkois-Suomen ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra isä Timo Tynkkynen kertoo, että entisen pappilan peruskorjauksella ortodoksinen seurakunta saa rakennuksensa arvon säilymään ja seurakunnalle sopivat toimitilat.

– Rakennuksesta saadaan esteetön ja sijainti kirkon vieressä on mitä parhain, Tynkkynen sanoo.

Ortodoksisen seurakunnan seurakuntavirasto ja vanha pappila Lappeenrannan linnoituksessa.
Muuttomatka ei ole pitkä, sillä seurakunnan tulevat uudet tilat sijaitsevat aivan nykyisten vieressä.Mikko Savolainen / Yle

Vuokrakustannukset nousivat liian suuriksi

Muuton syynä ovat kasvaneet vuokrakustannukset.

Ortodoksisen seurakunnan nykyisten tilojen vuotuiset käyttökustannukset vuokrineen ovat nousseet noin 50 000 euroon. Tilat ovat myös epäkäytännölliset ja kaipaavat korjausta.

Lappeenrannan kaupungilla ei ole toistaiseksi tiedossa uutta vuokralaista ortodoksiselta seurakunnalta tyhjäksi jäävään rakennukseen.

Kaupunki aikoo tehdä muutoksia rakennuksen talotekniikkaan, lämmitykseen ja sisäpintoihin. Julkisivuun muutoksia ei tehdä.

Lue seuraavaksi