Hyppää sisältöön

Haaparannan kaupunki: Vain työmatkat rajan yli – ei ostosreissuja, huvimatkoja ja vierailuja

Haaparanta pelkää, että raja joudutaan sulkemaan tiukemmin, jos liikennemääriä ei saada vähennettyä. Myös Tornio vetoaa asukkaisiin.

Ruotsista on tullut Suomeen koronaviruksen nopeasti leviäviä muuntovirustapauksia. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Haaparannan kaupunki vetoaa rajaseudun asukkaisiin turhien rajanylitysten lopettamiseksi. Kaupungin mukaan ostosreissut, huvimatkat ja vierailut rajan yli pitäisi lopettaa. Ainoa syy rajan ylitykseen on välttämätön työmatka.

Kaupunki pelkää, että raja voidaan joutua jälleen sulkemaan tiukemmin, mikäli rajanylityksiä ei saada vähennettyä vapaaehtoisesti.

THL:n mukaan Ruotsista on levinnyt Suomeen koronaviruksen nopeasti leviäviä muuntovirustapauksia.

Myös Tornion kaupunki vetoaa, ettei rajaa nyt ylitettäisi.

Tornion kaupunki on saanut tehtäväkseen lisätä koronanäytteenottoa rajalla. Kaupunki suunnittelee perustavansa toisen testauspaikan ja palkkaavansa paljon lisää terveydenhuollon henkilöstöä. Kaupungin mukaan testaaminen vaikeuttaa huomattavasti liikkumista.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan rajojen yli tapahtuvaa työmatkaliikennettä ja perhetapaamisia voidaan joutua rajoittamaan, jotta vaarallisten koronavirusmuunnosten leviäminen saadaan estettyä. Sisäministeriö valmistelee uusia tiukennusesityksiä rajaliikenteeseen ensi viikon perjantaiksi.

.
.