Hyppää sisältöön

Jo viides vangitseminen Niko Ranta-ahoon liittyvässä laajassa törkeässä huumevyyhdissä: epäillään uusista rikoksista kesken oikeudenkäynnin

Epäillyt uudet huumerikokset ovat tapahtuneet Vantaalla ja Helsingissä.

Niko Ranta-ahoa ja ainakin neljää muuta miestä epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsitellään jo viidettä vangitsemista uuteen huumevyyhtiin liittyen.

Keskusrikospoliisi esittää vangitsemista törkeään huumausainerikokseen liittyen. Tutkinnanjohtaja Jari Räty vahvistaa Ylelle, että se liittyy samaan kokonaisuuteen kuin neljä aiempaa vangitsemista.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittiin torstaina kolme miestä todennäköisin syin epäiltyinä törkeistä huumausainerikoksista. Kaksi epäillyistä on ollut syytettyinä niin sanotussa Katiska-vyyhdessä. Jutusta odotetaan ratkaisua kevään aikana.

Vangitsemiset liittyvät samaan kokonaisuuteen, josta Pirkanmaan käräjäoikeus tiistaina vangitsi Niko Ranta-ahon. Ranta-ahoa epäillään uusista törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä veropetoksesta.

Ranta-aho vapautui kesällä vankilasta eli hänen epäillään syyllistyneen uusiin rikoksiin tekoaikojen perusteella pian vankilasta vapauduttuaan. Ranta-ahoa epäillään elokuusta marraskuuhun 2020 Vantaalla tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta sekä marraskuussa 2020 Helsingissä tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta. Törkeän veropetoksen epäilty tapahtuma-aika on marraskuusta 2016 toukokuuhun 2020.

Kahta torstaina vangittua epäillään näistä Vantaalla ja Helsingissä viime syksynä tapahtuneista törkeistä huumausainerikoksista. Kolmatta miestä epäillään vain Helsingin marraskuisesta törkeästä huumausainerikoksista.

Pirkanmaan perjantain vangitsemisessa on kyse uudelleen vangitsemisesta. Epäilty on vangittu jo 26.11.2020 todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta 22.11.2020 Vantaalla.

Ranta-aho otettiin kiinni Espanjassa

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi Ranta-ahon tiistaina poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä. Hänet otettiin myöhemmin tällä viikolla kiinni Espanjassa, missä hän on asunut.

Epäillyt rikokset ovat poliisin mukaan tapahtuneet kesken Ranta-ahon oikeudenkäynnin niin sanotussa Katiska-huumevyyhdissä. Hän on vastannut syytteisiin vapaalta jalalta. Samaan aikaan hän on esiintynyt myös Nelosen Ruutu-palvelussa esitetyssä truecrime-dokumenttisarjassa.

Katiska-jutun oikeuskäsittely päättyi Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa. Oikeus ei ole vielä antanut ratkaisuaan syytteistä.

Lue lisää:

.
.