Hyppää sisältöön

Janakkalaan rakennetaan yhteisöasumiseen soveltuva rivitalo

Tavoitteena on käynnistää rakennushanke Kiipulassa mahdollisimman pian.

Alustavan suunnitelman mukaan asukkaat asuisivat yhteisössä vuokralla. Kuva: Kati Turtola / Yle

Ikäihmiset pääsevät tulevaisuudessa asumaan yhteisöllisesti Janakkalan Kiipulassa. Kiipulasäätiö ja Hämeen Sinitaivas ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Kiipulaan rakennettaisiin yhteisöllinen senioriasumiseen soveltuva rivitalo.

Asuinyhteisössä asuvat ikäihmiset voisivat vaikuttaa aktiviteetteihin ja heillä on mahdollisuus tehdä ja harrastaa yhdessä.

– Kiipula on suuri rakennettu koulutus-, hyvinvointi- ja asumisyhteisö. Alueella on hyvät liikuntamahdollisuudet kuntosaleineen, uimahalli sekä hoidetut luontoreitit. Lisäksi alueella on pitkään ollut terveydenhuollon toimintaa kuntoutuskeskuksineen, kertoo Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala tiedotteessa.

Kiipulaan suunniteltava asumismuoto on mahdollista tuotteistaa toteutettavaksi myös Kanta-Hämeen muihin vastaaviin yhteisöasumisen kohteisiin.

Alustavan suunnitelman mukaan asukkaat asuisivat yhteisössä vuokralla, jolloin ikäihmisellä olisi mahdollisuus saada turvallinen koti ilman merkittävää taloudellista sitoutumista asumiseensa.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt Hämeen Sinitaivas-yhdistykselle hankkeeseen kehittämisrahaa tälle ja ensi vuodelle. Tavoitteena on käynnistää hanke mahdollisimman pian. Varsinaisen rakentamishankkeen rahoitus järjestetään erikseen.

.
.