1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kanta-Häme

Kanta-Hämeen pandemiaryhmältä suosituksia ylioppilaskirjoituksiin ja kasvomaskien käyttöön

Maakuntaryhmä suosittelee ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville abiturienteille ja näiden perheille kahden viikon omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia.

Kanta-Häme
Lukiolaisten penkkariajelua Hämeenlinnassa
Perinteisiä penkkareita ja vanhojen tansseja suositellaan juhlittavaksi vasta toukokuussa.Tiina Kokko

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on laajentanut kasvomaskisuositustaan THL:n uuden ohjeistuksen mukaiseksi. Uusi suositus kattaa nyt kaikki yli 12-vuotiaat. Suositus on voimassa epidemian leviämis- ja kiihtymisvaiheen ajan.

Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain, riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä eli kaikille kuudesluokkaisille suositellaan maskien käyttöä.

Maakuntaryhmä niin ikään suosittelee ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville abiturienteille ja näiden perheille kahden viikon omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia, jotta mahdolliset altistumiset ja karanteenit eivät estäisi kirjoituksia.

Karanteeniin määrätyille opiskelijoille on mahdotonta järjestää tilaisuutta osallistua yo-kirjoituksiin karanteenin vaatimissa olosuhteissa.

Perinteiset penkinpainajaisjuhlat eli penkkarit sekä vanhojen tanssit suositellaan siirrettäviksi toukokuulle.

– Tässä epidemiatilanteessa penkkarit ja tanssit ovat valitettavasti mahdottomia järjestää turvallisesti. Pyrimme maakunnassa parhaamme mukaan siihen, että näitä tärkeitä perinteitä voitaisiin jatkaa keväällä, kun taudin leviäminen on saatu hallintaan, kertoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä tiedotteessa.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta kokouksessaan torstaina 14. tammikuuta. Maakunnan todettiin edelleen olevan epidemian leviämisvaiheessa, kun vuodenvaihteen kolmen esiintyvyydeltään rauhallisemman viikon jälkeen tartuntamäärät ovat lähteneet uudelleen selkeään nousuun.

Lue seuraavaksi