Palkitun Jenni Parpalan siivousyritys osti pesulan Vaasassa

Erikssonin pesulan nimi muuttui yrityskaupassa Pyykkitupa Oy:ksi.

Jan-Ole Eriksson myi Erikssonin pesulan liiketoiminnat Jenni Parpalan siivousyritys Kiffelille. Kuva: Jenni Parpala

Palkittu siivousalan yrittäjä Jenni Parpala on ostanut Jan-Ole Erikssonin pesulan liiketoiminnan Vaasan Vaskiluodosta. Pesulan nimi on nyt Pyykkitupa, ja se toimii Parpalan pyörittämän Kiffel Oy:n tytäryhtiönä.

Pyykkitupa pesee ja mankeloi muun muassa ravintoloiden ja hotellien pyykkiä. Vaasan seudulla toimiva siivousyritys Kiffel työllistää viitisentoista ja Pyykkitupa kolme henkilöä.

– Pyykin pesu ja mankelointi tulivat itselleni tutuiksi jo lapsena, kun hoidimme äitini pitopalvelu- ja majoitussiivousyrityksen pyykkihuollon kodissamme. Erikssonin pesulassa näen vahvan pohjan, jossa on paljon positiivisia kehitysmahdollisuuksia, Jenni Parpala perustelee.

Jan-Ole Eriksson kertoo halunneensa myydä yrityksensä henkilölle, joka vie toimintaa eteenpäin.

– Vaikka on tietyllä tapaa haikeaa luopua 20 vuoden projektista, olen muutoksesta hyvillä mielin. Koen, että Jenni on juuri oikea ihminen jatkamaan pesulan toimintaa ja tuomaan sen tähän päivään, Jan-Ole Eriksson sanoo yrityskaupasta kertovassa tiedotteessa.

Ostopolut kohtaavat netissä

Jenni Parpala uskoo, että hänen siivous- ja pesulayritykset pystyvät jatkossa synergiaetuihin.

– Toivottavasti asiakkaiden ostopolut kohtaavat netissä.

Pesulan nimenmuutokselle Parpalalla on syynsä.

– Pyykkitupa on nostalginen sana, josta syntyy heti mielikuvia. Se on lämmin ja yhteisöllinen paikka, jossa tuoksuu puhtaalta. Puhdas pyykki luo poikkeuksetta positiivisia mielikuvia, Jenni Parpala vertaa.

28-vuotias yrittäjä Jenni Parpala on saanut useita valtakunnallisia tunnustuksia. Esimerkiksi toissavuonna hänet valittiin vuoden uhkarohkeimmaksi yrittäjäksi.