1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. väkivaltarikokset

Uutta tietoa Koskelan murhatutkinnasta: nuoria epäillään myös uhrin aiemmista pahoinpitelyistä

Helsingin Sanomien mukaan kaksi murhasta epäiltyä kiusasi uhria alakoulusta lähtien. Henkirikos tapahtui joulukuun alussa.

väkivaltarikokset
Koskelan henkirikoksen muistopaikka.
Koskelan henkirikoksen esitutkinta on loppusuoralla.Matti Myller / Yle

Helsingissä poliisi on edistynyt Koskelan henkirikokseen liittyvissä tutkinnoissa. Poliisi epäilee kolmea nuorta murhan lisäksi pahoinpitelyistä, jotka ovat kohdistuneet samaan uhriin ennen epäiltyä henkirikosta marraskuun alun jälkeen.

Tutkinnanjohtaja Marko Forssin mukaan kyse on samasta tapahtumaketjusta, joka lopulta johti epäiltyyn henkirikokseen. Epäillyt pahoinpitelyt ovat tulleet esiin henkirikostutkinnan yhteydessä.

– Tällä hetkellä epäilemme kolmea pahoinpitelyä. Kahdessa tapauksessa ovat mukana kaikki kolme murhasta epäiltyä ja yhdessä tapauksessa on mukana kaksi, Forss kertoo.

Epäillyt pahoinpitelyt ovat poliisin selvityksen mukaan tapahtuneet illanviettojen yhteydessä. Alkoholilla on ollut osuutta tapahtumiin. Myös epäiltyjä pahoinpitelyjä on videoitu.

– Pojat ovat jakaneet videoita keskenään, mutta meidän tietojemme mukaan he eivät ole jakaneet niitä yleisesti sosiaalisessa mediassa.

Motiivi epäiltyjen pahoinpitelyjen osalta on epäselvä.

– Katsomme, että ne liittyvät samaan tapahtumaketjuun, joka johti 4. joulukuuta henkirikosepäilyyn, tutkinnanjohtaja Forss sanoo.

Poliisin selvityksen mukaan aiemmissa tapahtumissa väkivalta ei ole ollut yhtä vakavaa kuin epäillyssä henkirikoksessa.

Helsingin Sanomien mukaan uhria kiusattiin alakoulusta lähtien. (siirryt toiseen palveluun) Kaksi murhasta epäiltyä oli suuren osan peruskouluajasta luokkatovereita. Kiusaamiseen osallistuivat lehden tietojen mukaan varsin monet muutkin koulukaverit kuin henkirikoksesta epäillyt kaksi poikaa.

Koskelan murhan esitutkinta on loppusuoralla, ja syytteet on nostettava viimeistään 5. helmikuuta.

Lue myös:

Koskelan henkirikoksen uhri oli lastensuojelun asiakas ja se toi esiin alan kipupisteet – asiantuntija: Hatkassa olevia nuoria ei välttämättä etsi kukaan

Koskelan murhaepäilystä uutta tietoa: epäillyt kuvasivat videoita väkivallasta, 16-vuotias uhri oli puolustuskyvytön

Uutta tietoa Koskelan henkirikoksesta: teossa nöyryyttäviä ja raakoja piirteitä – Poliisi epäilee, että epäillyt pojat ovat kohdistaneet uhriin väkivaltaa jo aiemmin

"Mulle ei ole käynyt mitään, mutta monelle muulle on", kommentoi teini-ikäinen menoa Helsingin keskustassa – jo lähes 50 alaikäistä epäiltynä henkirikoksesta tänä vuonna

Kriminologi 16-vuotiaiden murhaepäilystä: Traaginen, murheellinen ja poikkeuksellinen tapaus

Lue seuraavaksi