1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lasten leirit

Kesän Pitkis-leirin järjestelyt etenevät koronavarjon alla – erityistä huomiota kiinnitetään hygieniaan ja turvallisuuteen

Lopullinen päätös ensi kesän leirin järjestämisestä tehdään huhtikuun alkuun mennessä.

Lasten leirit
telttoja leirillä
Pitkis-leiri on järjestetty Kokemäen Pitkäjärvellä jo vuodesta 1963 lähtien. Pertti Pitkonen / Yle

Koronarajoitukset peruuttivat viime kesänä Pitkis-Sportin järjestämisen Kokemäen Pitkäjärvellä. Sen sijaan kaikille halukkaille tarjottiin liikuntaelämyksiä etänä.

Leirin järjestää Lounais-Suomen Liikunta ja Urheil heinäkuun alkupuolella. Ensimmäisen kerran leiriläiset täyttivät Kokemäen Pitkäjärven vuonna 1963.

Vuosikymmenten aikana Pitkis on kasvanut Suomen suuirimmaksi lasten ja nuorten jokavuotiseksi monipuolisuusleiriksi. Leiri kerää vuosittain noin noin 1 500 lasta ja nuorta sekä noin 240 kouluttajaa ja vapaaehtoista.

Miten leiri ensi kesänä aiotaan järjestää tämän hetken suunnitelmien mukaan?

– Leirivalmistelut etenevät siinä tahdissa, että ensi kesänä päästään leireilemään. Koronatilanne ja sen ennusteita huomioidaan suunnittelussa ja teemme tiivistä yhteistyötä terveydenhuoltoviranomaisten kanssa. Leirin hygieniatasoon ja turvallisiin toimintatapoihin tullaan leirillä kiinnittämään erityistä huomiota, kertoo tapahtumavastaava Elina Setälä LiiKusta.

Missä vaiheessa on leirille ilmoittautuminen?

– Imoittautuminen leirille on käynnissä osoitteessa www.pitkissport.net (siirryt toiseen palveluun) . Monessa yllättävässäkin lajissa on vielä tilaa, joten nyt kannattaa olla nopea ja käydä ilmoittautumassa tulevan kesän Pitkikselle. Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi leirille löytyy samasta osoitteesta.

Ovatko viime kesän peruuntuneen leirin ilmoittautumiset jotenkin mukana?

– Viime kesän ilmoittautuneille leiriläisille tarjottiin toukokuussa mahdollisuutta siirtää leiripaikka tulevan vuoden leirille ja noin 700 leiriläistä käyttikin siirtomahdollisuuden hyväksi.

Milloin tehdään lopullisia päätöksiä leiristä ennen kesää, jos koronatilanne ei parane?

– Koronatilanteen vuoksi leirimaksujen laskutusta myöhäistetään alkamaan vasta huhtikuun alkupuolella. Päätös leirin toteuttamisesta pyritään tekemään ennen laskutuksen alkamista.

Miten Pitkiksen tilannetta voi seurata?

– Kannattaa ottaa seurantaan Pitkiksen sosiaalisen median kanavat instagram@pitkissport ja facebookissa @PitkisSportOriginal. Näin pysyy ajantasalla Pitkis -jutuista ympäri vuoden.

Kuuntele täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue aiheesta aiemmin:

Pitkiksellä harrastetaan tällä viikolla etänä

Lue seuraavaksi