Hyppää sisältöön

MTV Uutiset: Juha Sipilään kohdistunut hyökkäys tallentui videolle

Tällä vaalikaudella joka viides istuva kansanedustaja on kokenut uhkailua.

MTV uutiset on saanut haltuunsa videon Juha Sipilään kohdistuneesta pahoinpitelystä. Kuva: MTV uutiset, Petteri Sopanen / Yle

Viime torstain välikohtaus, jossa ex-pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui hyökkäyksen kohteeksi Helsingissä, on tallentunut videolle. MTV Uutisten (siirryt toiseen palveluun)haltuunsa saamilla kahdella videolla näkyy, miten epäilty sananvaihdon jälkeen lähtee seuraamaan Sipilää ja sysäisee tätä takaapäin.

Sipilä horjahtaa ja pysähtyy, minkä jälkeen epäilty lähtee vielä uudelleen seuraamaan häntä.

Etäältä kuvatuista videoista ei erotu yksityiskohtia.

Poliisi tutkii tapahtumaa epäiltynä pahoinpitelynä. MTV:n mukaan poliisi ei ole vielä saanut kuultua Sipilän päälle käynyttä henkilöä. Esitutkinta jatkuu ja samoin sen selvittäminen, liittyykö tapahtumaan suunnitelmallisuutta tai poliittista motiivia.

Joka viidettä kansanedustajaa uhkailtu

Tällä vaalikaudella joka viides istuva kansanedustaja on kokenut uhkailua, joko sosiaalisen median, sähköpostin tai puhelimen kautta tai kasvokkain, kertoo MTV Uutiset.

Asiaa koskevaan kyselyyn vastasi 105 kansanedustajaa, joista 40 sanoi joutuneensa uhkailun kohteeksi.

Neljä kansanedustajaa kertoi, että myös heidän perheenjäseniään on uhkailtu. Osassa tapauksista kansanedustajat ovat saaneet tappo- tai raiskausuhkauksia. Viikoittain uhkailua on kokenut kaksi kyselyyn vastannutta kansanedustajaa, kuukausittain kuusi.

Lue myös: