1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. apteekit

Seinäjoen keskustaan ei saada apteekkia ennen kesää

Apteekkiluvan tultua lainvoimaiseksi yrittäjällä on aikaa yksi vuosi toiminnan käynnistämiseen.

apteekit
Tyhjä toimitila kauppakeskuksessa
Uuden apteekin perustamispäätöksestä tehty valitus on vedetty tällä viikolla pois hallinto-oikeudesta ja Fimean mukaan perustamispäätös hyväksytään tämän tai ensi kuun aikana.Jarkko Heikkinen / Yle

Seinäjoen keskusta saa uuden apteekin aikaisintaan kesällä.

Uuden apteekin perustamispäätöksestä tehty valitus on vedetty tällä viikolla pois hallinto-oikeudesta ja Fimean mukaan perustamispäätös hyväksytään tämän tai ensi kuun aikana. Sen jälkeen kestää nelisen kuukautta ennenkuin apteekki lupa on laitettu hakuun ja myönnetty lupa saa lopulta lainvoiman. Aika muodostuu 30 päivän hakuajasta, noin kahden kuukauden käsittelyajasta ja lopuksi kuukauden valitusajasta. Aikaisintaan apteekkiasia on siis selvä kesän alussa.

Fimeasta kerrotaan, että apteekkilupiin tulee yleensä hakemuksia useita, viime aikoina ja paikasta riippuen 5-30 hakemusta lupaa kohti.

Apteekkiluvan tultua lainvoimaiseksi yrittäjällä on aikaa yksi vuosi toiminnan käynnistämiseen. Näin myös Seinäjoella.

Lääkkeiden noutolokerikot yleistyneet vauhdilla

Lääkkeiden noutolokerikkoja on otettu käyttöön yhä useammalla paikkakunnalla. Noutolokerikkoon voi tilata itsehoito ja reseptilääkkeitä sitä isännöivästä apteekista verkon kautta.

Fimean mukaan lokerikkoja otetaan käyttöön enenevissä määrin, eikä niitä tällä hetkellä säädellä lailla. Asiaa kuitenkin selvitetään ministeriössä. Fimean tulkinta on, että apteekkiluvan haltija voisi perustaa noutolokerikkoja vain oman palvelunsa tueksi ja samalle lupa-alueelle, ei muille alueille.

Lääkkeiden noutolokerikkojen suosio on kasvanut etenkin korona-aikana.

Lue seuraavaksi