1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri

Etelä-Pohjanmaalla 5 uutta tartuntaa – Nyrkki suosittaa 10 hengen kokoontumisrajaa myös yksityistilaisuuksiin

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki oli koolla perjantaina iltapäivällä.

Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina viisi uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 457. Osastohoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 64 628. Torstaina tutkittiin 271 näytettä.

Nyrkki suosittaa Etelä-Pohjanmaalle kokoontumisten välttämistä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki suosittaa että julkisissa sisätiloissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa 8. helmikuuta asti.

Aika on sama kuin Aluehallintoviraston alueelle antama kokoontumisrajoitus.

Lisäksi yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Nyrkin suosittaa myös, että myös jokaisessa perhe- ja ystäväpiirissä mietiään tapaamisten tarpeellisuutta ja, jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti. Yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi.

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettavaksi lukuun ottamatta lasten harrastustoimintaa. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä. Maakunnallisia rajoja ylittävää kilpailu- tai ottelutoimintaa ei suositella.

Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa Nyrkki suosittaa, että keskeytetään sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta. Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauottamista suositellaan jatkettavaksi 8.2.2021 saakka.

Lue täältä Ylen korona-aiheiset uutiset Etelä-Pohjanmaalta.

Lue seuraavaksi