Hyppää sisältöön

Indonesian Sulawesin maanjäristyksessä kymmeniä kuolleita – Uhriluvun pelätään vielä nousevan

Järistyksestä kärsineen kaupungin neljä suurinta sairaalaa on vaurioitunut järistyksessä.

Maanjäristys vavisutti Sulawesin saarta Indonesiassa
Maanjäristys vavisutti Sulawesin saarta Indonesiassa

Indonesian perjantaisessa maanjäristyksessä on kuollut jo ainakin 67 ihmistä, kerrotaan Punaisen ristin ja Punaisen puolikuun kansainvälisestä liikkeestä uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun):lle.

Uhrien ja kadonneiden määrän uskotaan vielä kasvavan. Satojen on kerrottu loukkaantuneen järistyksessä.

Viranomaisten mukaan 15 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Etsintäjoukkojen mukaan moni on yhä loukussa sortuneiden rakennusten raunioissa, kirjoittaa CNN.

– Prioriteettimme on pelastaa uhrit, jotka ovat sortuneiden rakennusten alla, viranomaisten edustaja Safaruddin Sanusi kertoi CNN:lle.

Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Järistyksen keskus sijaitsi Mamujun kaupungin eteläpuolella Länsi-Sulawesin maakunnassa. Yli 100 000 asukkaan kaupunki kärsi pahoja vaurioita. Varhain perjantainaamuna paikallista aikaa iskeneen maanjäristyksen voimakkuus oli 6,2. Järistys tapahtui perjantaina kahden jälkeen aamuyöllä paikallista aikaa. Se kesti noin seitsemän sekuntia. Sanusin mukaan suuri osa kaupungin asukkaista pelkää koteihinsa palaamista.

Hän kertoi myös, että Mamujunin neljä suurinta sairaalaa on kärsinyt vaurioista. Yksi sairaaloista tuhoutui järistyksessä. Lisäksi myös hotelli sekä muita suuria rakennuksia on sortunut.

Sulawesin saarella koettiin viimeksi vuonna 2018 tuhoisa maanjäristys ja siitä aiheutunut hyökyaalto, tsunami, jolloin yli 4 300 ihmistä kuoli.