1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Tulipaloja Rovaniemellä ja Muoniossa, ei henkilövahinkoja

Toinen tulipalo alkoi kuumista tuhkista, toinen lämmityksessä olleesta autosta.

tulipalot
Lapin pelastuslaitos palolaitos auto
Lapin pelastuslaitoksen apua tarvittiin perjantaina Rovaniemellä ja Muoniossa..Annu Passoja / Yle

Rovaniemeläisen omakotitalon terassilla syttyi perjantaina alkuillasta palo, joka levisi talon seinään ja välikatolle. Paikalla olleet ihmiset onnistuivat käsisammuttimella ja lumella sammuttamaan ja rajaamaan paloa.

Paikalle saapuneet kolme pelastuslaitoksen yksikköä sammuttivat kyteneet rakenteet ja tarkistivat tilat. Talo kärsi lieviä palo- ja savuvahinkoja, mutta palon leviäminen pahemmin rakennukseen oli lähellä. Henkilövahinkoja ei tapahtuneesta aiheutunut.

Palon ilmeinen alkulähde olivat terassille aiemmin viedyt kuumat tuhkat. Pelastuslaitos muistuttaakin, että kuumat tuhkat tulee aina laittaa palamattomaan kannelliseen astiaan ja viedä etäälle rakennuksesta.

Muoniossa paloi henkilöauto

Roikassa ollut henkilöauto paloi varastorakennuksen seinustalla Muoniossa Kangosjärvellä perjantaina illalla. Pelastuslaitos sammutti palavan ajoneuvon ja esti palon leviämisen varastorakennukseen.

Kiinteistön omistajan ja naapurien avustuksella auto saatiin siirrettyä pois rakennuksen seinustalta ja estettyä palon leviäminen.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Lue seuraavaksi