Hyppää sisältöön

TASS: Donetskin ja Luhanskin kapinallisalueet luovuttavat kiinniotettuja ukrainalaisia

Luovutettavien joukossa on uutistoimiston mukaan vanhoja ihmisiä sekä vakavasti sairaita.

Kiinniotettujen luovutuksen neuvottelijana mainittu ukrainalainen oppositiopoliitikko ja liikemies Viktor Medvedtšuk tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Pietarissa 18. heinäkuuta 2019, kolme päivää ennen Ukrainan parlamenttivaaleja. Kuva: Mikhael Kliementjev / EPA

Itä-Ukrainan kapinallisalueet aikovat luovuttaa kiinniottamiaan henkilöitä Kiovan viranomaisille. Asiasta kirjoittaa uutistoimisto TASS viitaten kapinallisalueiden yhteiseen lausuntoon. Kapinallisalueet kutsuvat itseään Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloiksi. Luovutuksen ajankohtaa ei ole kerrottu lausunnossa.

TASS:n mukaan luovutettavat henkilöt ovat naisia, vanhempia ihmisiä ja vakavasti sairaita. Luovutettavien määrästä ei ole tietoja. Donetskin ja Luhanskin mukaan heitä vastaan taistelleita ja vahingoittamaan kykeneviä henkilöitä ei luovuteta.

Toimi on uutistoimiston mukaan yksipuolinen ja sen on neuvotellut ukrainalainen oppositiopoliitikko ja Venäjä-mielinen suurliikemies Viktor Medvedtšuk, joka tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena. Medvedtšukin johtama puolue nousi maan toiseksi suurimmaksi vuoden 2019 parlamenttivaaleissa 13 prosentin kannatuksella.

Edellisen kerran kansantasavallat ja Kiova vaihtoivat kiinniotettuja vuoden 2020 huhtikuussa.

Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat perustettiin vuonna 2014. Ukrainaan kuuluvien alueiden itsenäisyyttä ei ole tunnustettu kansainvälisesti, mutta Venäjä on tukenut alueita taloudellisesti, poliittisesti ja sotilaallisesti.

.
.