1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesiliikenneonnettomuudet

Yli satametrinen rahtialus murtui huonossa säässä kahtia Mustallamerellä, ainakin kolme kuollut – Miehistössä Venäjän kansalaisia

Uutistoimistojen mukaan 13 hengen miehistöstä kuusi on pelastettu.

vesiliikenneonnettomuudet
Merenkäynti Mustameri
Aluksia ankkurissa Mustallamerellä marraskuussa 2007.Pavel Shevtsov / EPA

Ainakin kolme miehistön jäsentä on kuollut rahtialuksen upottua Mustallamerellä Turkin rannikolla sunnuntaina.

Paikalliset viranomaiset sanoivat iltapäivällä Suomen aikaa, että 13 hengen miehistöstä on pelastettu kuusi. Etsintäoperaatio muiden löytämiseksi on käynnissä, vahvistaa Turkin Bartinin provinssin kuvernööri Sinan Guner.

Viranomaisten mukaan alus oli huonon sään vuoksi ankkurissa Bartinin sataman edustalla Pohjois-Turkissa. Maan liikenneministeriö on kertonut aluksen murtuneen ja katkenneen kahteen osaan ennen uppoamistaan.

MarineTraffic-sivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun) alus on rakennettu vuonna 1975. Sen pituus oli 114 metriä ja leveys 14 metriä.

Kuvernöörin mukaan Arvin on rekisteröity Tyynellä valtamerellä sijaitsevaan Palaun saarivaltioon. Aiemmin viranomaiset sanoivat aluksen olleen Venäjän rekisterissä.

Alus oli matkalla Georgiasta Bulgariaan. Uppoamispaikalta on raportoitu voimakkaita tuulenpuuskia ja lumikuuroja, jotka ovat vaikuttaneet näkyvyyteen ja aluksen liikehtimiskykyyn. Huono sää vaikuttaa myös pelastusoperaatioon.

Venäjän diplomaatteja Bartiniin

Venäjän suurlähetystö Turkissa on kertonut uutistoimisto Tassille, että venäläisiä diplomaatteja on lähetetty Bartiniin auttamaan laivan miehistöön kuuluneita maan kansalaisia.

Venäjän meri- ja jokiliikenneviranomainen sanoi aiemmin laivassa olleen 12 miehistön jäsentä, joista kaksi olisi ollut venäläisiä. Venäjän mukaan alus on ukrainalaisomistuksessa.

Tammikuussa 2019 kuusi miehistön jäsentä kuoli, kun Panamaan rekisteröity rahtialus upposi Mustallamerellä Turkin rannikolla.

Lähteet: AP, AFP, TASS

Lue seuraavaksi