1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupungin työntekijöille palkallinen vapaapäivä kiitokseksi koronavuonna tehdystä työstä? Kaupunginhallitus linjaa maanantaina

Kaupungin koko henkilöstö on maaliskuun 2020 alusta saakka työskennellyt poikkeuksellisissa työolosoissa.

Hämeenlinna
Hämpton-valokyltti Hämeenlinnan torilla.
Palkallisella vapaapäivällä Hämeenlinnan kaupunki haluaa osaltaan huolehtia työntekijöidensä hyvinvoinnista ja jaksamisesta.Tiina Kokko / Yle

Maanantaina 18. tammikuuta päätetään, palkitseeko Hämeenlinnan kaupunki työntekijänsä ylimääräisellä palkallisella vapaapäivällä. Kaupunginjohtajat esittävät kaupunginhallitukselle, että työntekijät saavat tänä vuonna ylimääräisen palkallisen vapaapäivän kiitoksena hyvästä työstä koronapandemian aikana.

Perusteluina mainitaan se, että kaupungin koko henkilöstö on viime vuoden maaliskuusta lähtien työskennellyt poikkeuksellisissa työolosuhteissa.

Vuoden mittaan on tehty työtä suuren paineen alla, jouduttu joustamaan ja sopeutumaan erilaisiin työjärjestelyihin, lisätehtäviin ja muuttuviin tilanteisiin samalla kun huoli omasta ja muiden terveydestä on painanut mieltä.

Vapaapäivää perustellaan myös sillä, että henkilöstön hyvinvointi on Hämeenlinnan kaupungissa tärkeää ja ylimääräinen vapaapäivä antaa mahdollisuuden palautumiseen ja lepoon.

Lue seuraavaksi