1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joe Biden

Katse eteenpäin: Yhdysvalloissa alkaa Joe Bidenin aika – mitä haluat kysyä Ylen chatissa asiantuntijoilta? Chat tänä iltana kello 19-20

Chatissa ovat mukana Ylen kirjeenvaihtaja Iida Tikka Washingtonista ja Yhdysvaltain politiikan tutkija Maria Annala Ulkopoliittisesta instituutista.

Joe Biden
Joe Biden
Joe Bidenistä tulee keskiviikkona Yhdysvaltain 46. presidentti. Christian Monterrosa / EPA

Keskiviikkona päättyy yksi aikakausi ja toinen alkaa, kun Yhdysvaltain presidentiksi valittu Joe Biden vannoo virkavalansa seremoniassa Washingtonissa.

Tänään maanantaina kello 19 pääset keskustelemaan tilanteesta Ylen chatissa asiantuntijoiden kanssa.

Chatissa kysymyksiin ovat vastaamassa Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Iida Tikka ja Yhdysvaltain politiikan tutkija Maria Annala Ulkopoliittisesta instituutista.

Heidän kanssaan voit keskustella siitä, miltä Yhdysvallat Bidenin kauden alussa näyttää.

Mitä Biden tekee ensi töikseen? Millainen on Bidenin taloussuunnitelma, mitä hän aikoo tehdä koronaepidemialle? Mitä tarkoittaa se, että demokraateilla on nyt sekä Valkoinen talo että kongressi hallussaan?

Entä miten Biden satsaa ulkopolitiikassaan Yhdysvaltain liittolaissuhteisiin ja miten suhtautuu kilpailijoihin?

Chat on auki kello 20 asti. Löydät sen osoitteesta chat.yle.fi (siirryt toiseen palveluun). Viestejä voit lähettää Yle Tunnuksella. Keskustelu halutaan pitää rakentavana, ja siksi viestit esimoderoidaan. Nostamme hyviä yleisökysymyksiä Tikan ja Annalan vastattavaksi.

Tervetuloa mukaan!

Lisää Yhdysvaltain tilanteesta:

Yle seuraa: Viranomaiset pelkäävät hyökkäystä sisäpiiristä virkaanastujaispäivänä, sunnuntain mielenosoitukset jäivät torsoksi

"Hoitakaa minut pois täältä", sanoi Donald Trump eikä koskaan palannut Etelä-Amerikkaan – Ylen kokoama data näyttää, että 2000-luvulla Kiina on tullut monessa maassa USA:n tilalle

Lue seuraavaksi