1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesätyö

Kesätöiden haku alkaa Kotkassa tällä viikolla – Kouvolassa kesätyöpaikkoja voi hakea helmikuun lopusta lähtien

Kotkan kaupunki palkkaa noin 130 nuorta erilaisiin työtehtäviin. Kouvolan kaupungilla kesätöitä on 190 nuorelle.

kesätyö
Oksana Kuzmina / AOP
Kotkassa kesätöitä on tarjolla esimerkiksi kaupungin varhaiskasvatuksessa. Kuvituskuva.Oksana Kuzmina / AOP

Kesätyöpaikkojen haku on alkamassa Kotkassa.

Kotkan kaupunki palkkaa noin 130 nuorta erilaisiin työtehtäviin. Kesätöitä on tarjolla esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, teknisissä palveluissa, siivoustoimessa, liikuntayksikössä ja kulttuuripalveluissa.

Kesätyöpaikkoja voivat hakea vuosina 2000–2005 syntyneet kotkalaiset nuoret, jotka eivät ole aiemmin olleet kaupungilla kesätöissä.

– Ensimmäinen työkokemus on arvokas. Sen vuoksi aiemmin kesätyöpaikan saaneet eivät voi tänä vuonna hakea kesätöitä, jotta kaikki saisivat ensimmäisen mahdollisuuden, koordinaattori Minni Kuisma Kotkan kaupungin Ohjaamosta sanoo.

Ohjaamo haastattelee kesätyöpaikkaa hakevat nuoret. Tarvittaessa Ohjaamo myös auttaa kesätyöhakemuksen tekemisessä.

Kotkan kaupungin kesätyösuhteet ajoittuvat 3.5.–8.8.2021 väliselle ajalle ja niiden pituus on noin 3–4 viikkoa työnkuvasta ja päivittäisestä työajasta riippuen. Kotkan kaupungin kesätyöpaikkoja voi hakea huomisesta lähtien 19.1.–7.2.2021.

Kesätöitä tarjoaa myös esimerkiksi metsäjätti Stora Enso. Yhtiöllä on tänä vuonna haettavana 50 kesätyöpaikkaa Kotkassa.

Stora Enso hakee Sunilan tehtaalle ja alueen puunhankintaan kesätyöntekijöitä moniin erilaisiin tehtäviin, kuten tuotantoon, kunnossapitoon, myyntiin ja puuterminaaliin. Yhtiön kesätyöhaku on käynnissä ja päättyy helmikuun aikana.

Kouvolassa Stora Ensolla on tarjolla 120 kesätyöpaikkaa Anjalankosken tehtailla.

Kouvolassa haku alkaa myöhemmin

Kouvolassa kaupungin kesätyöhaku alkaa helmikuun lopussa. Hakuaika on 24.2.–14.3.2021.

Kouvolan kaupunki tarjoaa tänä vuonna 190 kesätyöpaikkaa nuorille. Paikkoja voivat hakea kouvolalaiset koululaiset ja opiskelijat, jotka ovat syntyneet vuosina 2001–2005.

Paikoista 25 jaetaan sosiaalisin perustein, ja loput arvotaan. Työsuhteet ovat kuukauden mittaisia ja kuukausipalkka on 945 euroa.

Lisäksi kaupunki maksaa 300 euroa kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kouvolalaisen yhdeksäsluokkalaisen tai 15–17 vuotiaan nuoren töihin kesätyösetelillä ajalla 1.6.–31.8.2021. Työpäiviä on oltava vähintään kymmenen ja bruttopalkan 450 euroa.

Nuoren on itse hankittava kesätyöpaikka, ja setelit myönnetään hakijoiden saapumisjärjestyksessä. Seteleitä on 255 kappaletta, joista 175 on varattu peruskoulusta valmistuville.

Tekstiä päivitetty 19.1.2021 kello 6.38: Lisätty tieto kesätyöpaikoista Stora Enson Anjalankosken tehtailla.

Lue seuraavaksi