Hyppää sisältöön

Kaksi kuolonuhria vaatineen Kaustisen palon syttymissyy vielä pimennossa – Tutkinnanjohtaja: "Selvitystyöstä tulossa vaikea, koska talo tuhoutui täysin"

Omakotitalon palossa menehtyi iäkäs pariskunta.

Tulipalo sattui Kaustisen Tastulan kylällä. Arkistokuva. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Keski-Pohjanmaalla Kaustisella kaksi kuolonuhria viime perjantaina vaatineen rajun omakotitalopalon tutkinta on alkutekijöissään, ja poliisilla on edessään haasteellinen urakka, kertoo tutkinnanjohtaja Anders Åfors Pohjanmaan poliisista Kokkolasta.

– Syttymissyystä ei ole tietoa. Omakotitalo tuhoutui palossa täysin ja paikalle tarvitaan raivauskalustoa. Viikonlopun aikana jotain näytteitä on jo otettu, mutta raivauksen jälkeen otetaan lisänäytteitä. Ne lähetetään Keskusrikospoliisin laboratorioon Vantaalle. Tulosten saaminen kestää 3–4 viikkoa, arvioi rikoskomisario Åfors.

Tapausta ei tutkita rikoksena. Poliisi jatkaa työtä normaalina palonsyyn sekä kuolemansyyn tutkintana.

– 2-kerroksinen 60- tai 70-luvulla rakennettu talo on niin totaalisesti palanut, ettei tiedetä edes, mistä kohdasta palo sai alkunsa tai mikä paikka paloi pahiten. Tutkimuksissa selvitetään myös, onko rakennuksessa ollut helposti syttyviä aineita tai kemikaaleja.

Palossa sai surmansa 40-luvulla syntynyt iäkäs pariskunta. Nainen löytyi raunioista kuolleena ja mies kuoli myöhemmin vammoihinsa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa Kokkolassa.

Talon asukkaita auttamaan tullut naapuri sai lieviä palovammoja, eikä hänellä ole poliisin mukaan hengenvaaraa.

Naapurit havaitsivat tulipalon yhdeksältä perjantai-iltana 15. tammikuuta ja soittivat hätäkeskukseen. Silloin palo oli kuitenkin jo pitkällä ja pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennus oli jo täyden palon vaiheessa.

.
.