1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Vallilan veriteosta syyte kahdelle alaikäiselle – 16-vuotiaita poikia syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä

Helsingin Vallilassa tapahtui lokakuussa henkirikos, josta epäillään alaikäisiä nuoria.

henkirikokset
Muistokynttilät Päijänteentie 19 edustalla
Kymmenkunta muistokynttilää sekä yksinäinen tummanpunainen ruusu oli aseteltu maanantaina 2. marraskuuta 2020 Päijänteentie 19 nurkalle, jossa epäilty tappo tapahtui.Pekka Tynell / Yle

Vallilassa lokakuun lopussa tapahtuneesta henkirikoksesta on nostettu syyte.

Syyttäjä on nostanut syytteen taposta ja törkeästä ryöstöstä kahta 16-vuotiasta nuorta vastaan.

Yle kertoi aiemmin, että poliisi epäilee poikien yhdessä lyöneen teräaseella useita kertoja vuonna 2001 syntynyttä miestä perjantain 30. lokakuuta ja lauantain 31. lokakuuta välisenä yönä kadulla Päijänteentiellä.

Uhri kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.

Poliisilla oli puukotuksessa myös kolmas epäilty, 14-vuotias poika. Alle 15-vuotiasta ei kuitenkaan Suomessa voi saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Poliisin mukaan huumeet ja päihteet ovat tapahtumien taustalla. Uhri ja epäillyt tiesivät toisensa entuudestaan.

Toisen 16-vuotiaan epäillään syyllistyneen myös tapon yritykseen Tampereella Kaukajärven kaupunginosassa ennen Vallilan henkirikosta.

Syyttäjä on nostanut syytteen häntä vastaan Tampereella ja Loimaalla 3. lokakuuta tapahtuneista tapon yrityksestä, törkeästä ryöstön yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta, näpistyksestä ja liikennerikoksista. Tämä syyte on nostettu myös 15-vuotiasta poikaa ja 15-vuotiasta tyttöä vastaan.

Helsingin Vallilan henkirikoksesta epäilty 16-vuotias poika oli Vallilan veriteon aikaan matkustuskiellossa Tampereella ja Loimaalla tapahtuneiden rikosepäilyjen vuoksi, mutta hän rikkoi matkustuskieltoa.

Lisäksi 16-vuotiasta syytetään toukokuussa 2020 Helsingissä tapahtuneesta ryöstöstä. Ryöstöstä syytetään myös toista 16-vuotiasta poikaa, joka ei kuitenkaan ole sama kuin Vallilan tapauksessa.

Pääkäsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkaa 29. tammikuuta.

Aiheesta lisää:

Isot tatuoidut miehet ottivat nuorukaisen heti piireihin ja tarjosivat huumeita – alaikäisillä vangeilla ei ole omaa osastoa ja se on ongelma

Vallilan henkirikoksesta epäilty toinen 16-vuotias vangittiin

Poliisi Vallilan henkirikoksesta: Huumeet tapauksen taustalla, epäillyt ja uhri tiesivät toisensa – asianajaja: 16-vuotias hyvin pahoillaan

Lue seuraavaksi