1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesihuolto

Vesilaitos investoi verkostoon ja jätevesiin ympäri Joensuuta

Joensuun Vesi laittaa tänä vuonna vesijohtoverkoston rakentamiseen ja parempaan jätevesien käsittelyyn 7,4 miljoonaa euroa.

vesihuolto
Jyhkeä vesitorni seisoo Niinivaaran huipulla.
Vesilaitos valmistautuu uuden vesitornin rakentamiseen Niinivaaralle, minkä vuoksi Vesitorninkadulla tehdään muutoksia verkostoon. Kuvassa Niinivaaran nykyinen vesitorni.Jouki Väinämö / Yle

Joensuun kaupungin vesilaitos investoi reippaasti verkoston rakentamiseen ja jätevedenpuhdistamojen korjauksiin koko Joensuun alueella.

Laajimmat vesihuollon uudiskohteet ovat Karhunmäen ja Multimäen alueiden jatkorakentaminen toukokuun puoliväliin mennessä. Uusi kohde on Ahtaajankujan teko Greenparkin yrityspuistoon Penttilässä.

Vesihuoltoa liikelaitos peruskorjaa kantakaupungissa muun muassa Tiaisenkadulla, Koulukadulla, Kauppakadulla ja Rantakylän torin alueella.

Vesistöjen alituksia vesilaitos tekee Pielisjoella Sirkkalassa ja Mutalassa sekä Rukavedellä Uimaharjussa.

Jätevesiputkien uusintaa Joensuun Vesi jatkaa Ukkolanraitin linjalla Uimaharjussa ja Kiihtelysvaaran siirtolinjalla.

Lisäksi Kuhasalon, Enon ja Tuupovaaran jätevedenpuhdistamoja korjataan ja niiden toimintaa tehostetaan lämpöpumppujen ja lietteen tiivistyksen osalta.

Vesilaitos uusii myös valvomoa ja jatkaa vesimittarien etäluentaverkon rakentamista.

Joensuun Vesi kertoo laittavansa investointeihin tänä vuonna noin 7,5 miljoonaa euroa ja lähivuosina lähes saman verran.

Lue seuraavaksi