1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. linja-autoliikenne

Kaasuongelmat pysäyttivät Hämeenlinnan kaasubussit viikonloppuna

Tekninen vika tankkauspisteellä vaikutti koko viikonlopun ajan kaasubussien liikennöintiin.

linja-autoliikenne
Läheltä
Yle

Hämeenlinnan liikenteen kaasubussit eivät liikkuneet viikonlopun aikana normaalisti reiteillään, vaan ne korvattiin muulla kalustolla.

Syynä oli tekninen vika Gasumin tankkauspisteellä Hämeenlinnassa.

– Paine Gasumin kaasutankkauspisteestä loppui perjantaina. Raskaalle kalustolle se ei riitä, sanoo Hämeenlinnan bussiliikenteen toimitusjohtaja Tomi Vasiljev.

Vikaa selvitettiin heti perjantaina, mutta paineiden palautuminen raskaalle kalustolle riittäväksi vie kuitenkin aikaa. Loput kaasubussit saadaan tankattua maanantain ja tiistain välisenä yönä.

– Ajamme runkolinjastoa. Linjan ensimmäiset vuorot ovat tärkeitä työssäkulkulinjoja. Meille on tärkeää, että vuorot saadaan kulkemaan mahdollisimman normaalisti tällaisesta huolimatta.

Katkos oli toinen puolen vuoden sisään

Häiriö Gasumin tankkauspisteellä ja katkos tankkauskaasun saannissa oli elokuussa hankittujen kaasubussien käyttöönoton jälkeen toinen. Vasiljev ei ole tilanteeseen tyytyväinen.

– Kauhulla odotan, että jos tällainen olisi tapahtunut arkena, nyt onneksi tämä tapahtui viikonloppuna. Työllistävä vaikutus sillä kuitenkin oli, koska korvaava kalusto piti saada ajoon mahdollisimman joutuisasti, sanoo Vasiljev.

Kaasutankkauspiste Hämeenlinnassa on alueen ainoa.

– Suullisesti on keskusteltu siitä, että vika korjataan kahdessa tunnissa, mutta se ei ole toteutunut, vaan nyt puhutaan useista päivistä.

Lue seuraavaksi