1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hattula

Hattulan kunnanhallitus ei tehnyt päätöksiä hyllytetyistä viranhaltijoista

Hattulan kunta järjestää tällä viikolla kuulemistilaisuuden virasta pidätetyille viranhaltijoilleen.

Hattulan kunnanhallitus tutustuu selvityksiin tarkemmin ja palaa asiaan ensi maanantain kokouksessaan. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hattulan kunnanhallitus ei maanantaina tehnyt uusia päätöksiä viranhaltijoiden virastapidätyksistä, mutta se järjestää heille kuulemistilaisuuden tällä viikolla. Rakennustarkastaja Jorma Immonen ja tekninen johtaja Juha Prittinen ovat olleet hyllytettyinä joulukuun puolivälistä lähtien.

Kunnanhallitus perusteli virasta pidätyksiä, koska se epäilee todennäköisin perustein kahden viranhaltijan syyllistyneen virantoimituksessa virkarikokseen tai muutoin menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti. Virasta pidätykset ovat palkallisia.

Virasta pidätysten taustalla on keskeneräisten rakennuslupien määrä. Hattulassa on yli 1300 keskeneräistä rakennuslupaa. Niistä noin sata on 1990-luvulta. Osa rakennusluvista on niin uusia, että niissä rakentaminen on todellisuudessakin kesken.

Johtopäätökset kunnan asia

Kunnanhallitus sai kokoukseensa Hattulan rakennuslupatilanteesta Tornando Oy:n laatiman raportin lisäksi rakennuslupiin liittyvän laajennetun tilintarkastuksen kunnan tilintarkastukset tekevältä BDO:lta. Niiden pohjalta kunnanhallitus ei kuitenkaan tehnyt päätöksiä, vaan tutustuu selvityksiin tarkemmin ja palaa asiaan ensi maanantain kokouksessaan.

Toimitusjohtaja Harri Jansalo Tornando Oy:stä sanoo, että hän on tehnyt Hattulan rakennuslupatilanteesta tilannekartoituksen otantamenetemällä.

– Selvitys on ollut laaja. En antanut ohjeita, vaan johtopäätökset ovat kunnan asia. Se on päättäjien asia miettiä, onko jotain tehty väärin, kertoo Jansalo Ylelle.

”Asia vietävä loppuun”

Hattulan valtuuston seuraava kokous on keskiviikkona, mutta kunnanhallitus ei tee asiasta valtuustolle mitään esitystä. Selvitykset saatetaan kuitenkin tuoda valtuustolle tiedoksi.

Joulukuussa kunnanhallitus päätti, että viranhaltijoiden virkasuhteiden jatkosta päätetään selvityksen valmistuttua.

Kunnanvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Seppo Kopra (kesk.) sanoo, että viranhaltijoiden asemaa koskeva asia on vietävä loppuun, oli ratkaisu mikä hyvänsä.