Hyppää sisältöön

Guatemalassa sotilaat alkoivat hajottaa pysäytettyä siirtolaiskaravaania

Tuhannet hondurasilaiset pyrkivät Guatemalan ja Meksikon läpi Yhdysvaltoihin.

Tuhannet hondurasilaiset pyrkivät Guatemalan ja Meksikon läpi Yhdysvaltoihin
Tuhannet hondurasilaiset pyrkivät Guatemalan ja Meksikon läpi Yhdysvaltoihin

Keski-Amerikassa sijaitsevassa Guatemalassa turvallisuusjoukot ovat alkaneet hajottaa Yhdysvaltoihin pyrkivää noin kahden tuhannen siirtolaisen joukkoa.

Uutistoimistot kertovat sotilaiden alkaneen kuljettaa ihmisiä pois moottoritien varresta, johon nämä leiriytyivät sen jälkeen, kun karavaani pysäytettiin viikonloppuna.

Kohti Meksikon rajaa pyrkivät siirtolaiset pysäytettiin Vado Hondon kylään, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Hondurasin ja El Salvadorin rajasta. Pääosa siirtolaisista on hondurasilaisia.

Perjantain jälkeen Guatemalaan on saapunut jopa 8 000 siirtolaista Hondurasista. Syynä pakoon ovat köyhyys, alueella rehottava rikollisuus ja marraskuussa iskeneen hurrikaanin aiheuttamat vahingot. Monet menettivät hurrikaanissa kotinsa.

Sunnuntaina Guatemalan viranomaiset ilmoittivat käännyttäneensä noin 1 500 ihmistä Hondurasiin.

Keskiviikkona virkaan astuva Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden on sanonut suhtautuvansa siirtolaisiin pehmeämmin kuin Donald Trump.

Meksikon presidentti Andres Manuel Lobez Obrador puolestaan varoitti siirtolaisia pyrkimästä Meksikoon väkisin. Meksiko on lisännyt valvontaa Guatemalan vastaisella rajallaan.

.
.