1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Sijoitussotku: Rovaniemen kaupunginhallitus haluaa erityistilintarkastuksen

Erityistilintarkastuksen teettäisi tarkastuslautakunta, jonka tehtäviin kuuluu arvioida kaupunginhallituksen toimintaa sijoitusasiassa.

Rovaniemi
OP Ryhmän pääkonttorilla seurataan pörssikurssien kehitystä, tässä öljyn hinta laskee.
Rovaniemen kaupungin sijoitukset vuosina 2017-2020 ovat olleet syynissä viime kuukausina.Katriina Laine / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus haluaa erityistilintarkastuksen kaupungin takavuosien riskisijoituksista. Erityistilintarkastuksen teettäisi tarkastuslautakunta, jonka tehtäviin kuuluu arvioida kaupunginhallituksen toimintaa sijoitusasiassa.

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina ulkopuolisen tekemää selvitystä sijoituksista Front Finance -yhtiöön. Sijoituksista on tulossa kaupungille arviolta noin 700 000 euron tappiot.

Kaupunki pyytää salaiseksi määrätystä selvityksestä vielä asiantuntijalausuntoja. Lausuntojen jälkeen kaupunginhallitus aikoo päättää jatkotoimista.

– Kaikki kivet ja kannot käännetään ja selvitetään, jotta jatkossa toimitaan paremmin. Ennen kuin on kaikki selvitetty, ei voi kertoa muuta. Toimenpiteistä kerrotaan niin paljon kuin voimme, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Maria-Riitta Mällinen (sd.) sanoo.

Mällisen mukaan koko selvitystä tuskin julkistetaan kokonaisuudessaan edes sen jälkeen, kun kaikki siihen liittyvät asiat on selvitetty.

Lue lisää:

Rovaniemen kaupunki salaa selvityksen sijoituksista

Rovaniemen kaupunki menetti riskisijoituksessa yli 700 000 euroa – sijoituksista ulkopuolinen selvitys

Lue seuraavaksi