1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Tieltä suistunut kuorma-auto tappoi 15 nukkuvaa ihmistä Intiassa

Vuonna 2019 Intiassa kuoli liikenneonnettomuuksissa keskimäärin 17 ihmistä tunnissa.

liikenneonnettomuudet
Bangalore Intia liikenne
Intiassa sattuu vuosittain valtavasti liikenneonnetomuuksia. Kuva Bangaloresta marraskuussa 2020.EPA/AOP

15 tien laidassa nukkunutta ihmistä kuoli tiistaina Intiassa, kun hallinnasta lähtenyt lavakuorma-auto ajoi heidän päällensä.

Onnettomuus sattui keskiyön jälkeen Gujaratin osavaltiossa maan länsiosassa, kertoo uutistoimisto AFP. Kuolleiden joukossa oli viranomaisten mukaan tyttövauva, kahdeksan naista ja kuusi miestä. Lisäksi kuusi ihmistä loukkaantui.

– Kuorma-auton kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan ja suistui tieltä, murskaten tien laidalla nukkuvat työläiset, poliisitarkastaja C. M. Jadeja sanoi uutistoimiston mukaan.

Onnettomuus sattui, kun kuorma-auto törmäsi risteyksessä sokeriruokoa kuljettaneeseen traktoriin. Kummankin ajoneuvon kuljettajat ovat poliisin huostassa.

Vakavat liikenneonnettomuudet ovat Intiassa arkipäivää. Vuonna 2019 maassa sattui lähes puoli miljoonaa onnettomuutta, joissa kuoli kaikkiaan 150 000 ihmistä. Luku vastaa keskimäärin 410 ihmistä päivässä ja 17 tunnissa.

Tuorein onnettomuus sattui vain päivää sen jälkeen kun liikenneministeri Nitin Gadkari julkisti hallituksen suunnitelman puolittaa liikkennekuolemat vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää:

Intian tieliikenne entistä vaarallisempaa – onnettomuuksissa kuolee 16 ihmistä joka tunti

Joukkoraiskausten jatkuminen turhauttaa ja pelottaa naisia Intiassa – Delhiläisnainen: "Tämä on koko maalle häpeäksi"

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi