1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Lisää kerrostaloja Rovaniemen ydinkeskustaan? Kaupunki neuvottelee YIT:n kanssa Kiela-korttelin jatkamisesta

Rakennusliike haluaisi aloittaa rakentamisen tontilla jo tänä vuonna.

Rovaniemi
YIT on aloittanut kolmannen kerrostalon rakentamisen Kiela-kortteliin.
Kuva Kiela 1:n kolmannen kerrostalon rakennustyömaalta vuodelta 2015.Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen kaupunki aloittaa sopimusneuvottelut Kiela-korttelin rakentamisen jatkamisesta rakennusyhtiö YIT:n kanssa.

Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina. Pykälä on määrätty salassapidettäväksi.

YIT voitti vuonna 2007 alueluovutuskilpailun, joka koski korttelia Rovaniemen ydinkeskustassa. Kaupungin mukaan YIT:n kanssa on syntynyt ensimmäisen Kiela-korttelin rakentamisen eli vuosien 2013-2020 aikana sellainen kumppanuus, että Kiela 2 -nimisen tontin rakentamisesta on neuvoteltava ensin YIT:n kanssa. Kiela 2 sijaitsee Rovakadun alkupäässä, kaupungintalon lähellä.

Alun perin kaupunki järjesti tontista vuokrauskilpailun, mutta YIT vaati sen keskeyttämistä. Kaupunginhallitus suostui tähän marraskuussa 2019 ja nyt edessä ovat siis neuvottelut rakennusyhtiön kanssa.

Neuvottelujen isoin kysymys lienee rakennusoikeuden hinta. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Maria-Riitta Mällinen (sd.) sanoo, että hän ei voi kertoa, minkä suuruisista summista neuvotteluissa on kyse. Mällinen ei myöskään ala arvioimaan sitä, koska Kiela 2:n rakentaminen alkaisi.

Kiela 2 -tontille rakennettaisiin uusia kerrostaloja vanhan koulun ja maalaiskunnan entisen kunnanviraston tilalle. Tontilla on myös opettajien asuintalo, joka on suojeltu ja asuinkäytössä.

5 kerrostaloa, joissa 250 asuntoa

Rakennusliike YIT aikoo aloittaa Kiela 2-tontin rakentamisen Rovaniemen ydinkeskustaan jo tänä vuonna, jos se pääsee tontista sopimukseen Rovaniemen kaupungin kanssa.

Tarkoitus on rakentaa Rovakadun alkupäähän vaiheittain yhteensä viisi 4-6 -kerroksista taloa, joihin tulisi 250 asuntoa. Rakennusyhtiön tavoitteena on rakentaa yksi kerrostalo per vuosi, mikäli asunnot menevät kaupaksi toivotusti.

– Taloihin tulee samantyylistä ilmettä ja ominaisuuksia, jotka asiakkaat mieltävät hyviksi, kuin Kiela 1:ssä, YIT:n Lapin ja Oulun aluejohtaja Marko Palonen sanoo.

Palosen mukaan investointi on suuruudeltaan lähes 60 miljoonaa euroa.

YIT on rakentanut Kiela 1-nimiselle alueelle 10 kerrostaloa ja noin 430 asuntoa vuosina 2013-2020.

Lue seuraavaksi