1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. harrastukset

Porilaiskouluissa alkaa keväällä harrastuspilotti – tavoitteena taata kaikille lapsille maksuton harrastus

Pilottiin osallistuu myös muita kuntia Satakunnasta.

harrastukset
Lähikuva rullalaudasta
Yli kymmnenessä porilaiskoulussa alkaa harrastuskokeilu. Kuvituskuva.YLE/Mikko Ahmajärvi

Porissa tuodaan harrastuksia koulupäivän lomaan. Pori on mukana pilotoimassa harrastamisen Suomen mallia, jonka tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Porissa kokeiluun osallistuu keväällä 14 koulua, joihin suunnitellaan vähintään yhtä harrastuskerhoa. Kohderyhmänä ovat 5.-9.- luokkalaiset.

Porilainen harrastushybridi

Kouluille toteutettiin vuoden 2020 lopussa Opetus- ja kulttuuriministeriön kysely, jonka tulosten perusteella syntyi idea porilaisesta harrastushybridistä, todetaan kaupungin tiedotteessa..

– Harrastushybridissä liikuntapainotteiseen kokonaisuuteen tuodaan mukaan erilaisia kulttuuritoimintoja. Esimerkiksi parkourissa temppujen tekeminen on koko lajin ydin, mutta temppujen valokuvaamisen ja videoinnin kautta saadaankin hienoa materiaalia taiteen tekemiseen. Lapsia ja nuoria innostetaan kokeilemaan uutta, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Yli sata kuntaa mukana

Porissa hanke on koko sivistystoimialan yhteinen projekti, jossa on mukana opetus-, kulttuuri- sekä liikunta- ja nuorisoyksikkö. Lisäksi mukana on urheiluseuroja, yhdistyksiä ja oppilaitoksia.

Koko maassa pilottiin osallistuu yli sata kuntaa. Satakunnasta mukana ovat Porin lisäksi ainakin Kankaanpää, Merikarvia ja Siikainen.

Lue seuraavaksi