Hyppää sisältöön

Kuusankoskelle suunnitellaan matalan kynnyksen harrastuspaikkaa – urheilupuistoon voisi tulla esimerkiksi uudet kuntoilulaitteet

Urheilupuiston alueelle on tarkoitus tuoda lisää kaikille avoimia liikunta- ja harrastuspaikkoja.

Kuusankosken urheilupuistossa voitaisiin parantaa mahdollisuuksia esimerkiksi frisbeegolfin pelaamiseen. Kuvituskuva. Kuva: Yle/ Patric Westerlund

Kuusankosken urheilupuistoa ja sen ympäristöä aletaan kehittää Kouvolassa.

Tarkoituksena on luoda alueelle niin sanottu aktiivipuisto, jossa on kaikille avoimia ja pääosin maksuttomia matalan kynnyksen liikunta- ja harrastuspaikkoja.

– Tarkoituksena on, että maksullisten ja varausten takana olevien liikuntapaikkojen yhteydessä olisi entistä enemmän kaikille avoimia ja maksuttomia liikuntapaikkoja, kuten kuntoportaat, ulkokuntoilulaitteita tai frisbeegolfia, Kouvolan kaupungin kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä sanoo.

Kouvolan kaupunki on kerännyt aktiivipuiston suunnittelun tueksi asukkaiden ja alueen käyttäjien näkemyksiä ja toiveita. Kyselyyn osallistui noin 250 vastaajaa.

– Vastauksista paistoi selvästi tyytyväisyys nykytilanteeseenkin, mutta tulevaisuudellekin on toiveita. Kyselyn mukaan nykyiset kuntoilulaitteet alkavat olla aika huonossa hapessa, ja niitä toivottiin tosi paljon. Lisäksi toivottiin esimerkiksi laavua, roska-astiaa, penkkiä, kylpylää ja vesipuistoa. Laidasta laitaan, Kaisa Niilo-Rämä sanoo.

Alueella sijaitsee tällä hetkellä esimerkiksi uimahalli, urheilutalo, jäähalli, tennishalli, yleisurheilukenttä ja kuntopolkuja.

Suunnittelun ensimmäinen vaihe valmistuu kevään 2021 aikana.