Hyppää sisältöön

Kaksikielisyys tuo 160 uutta työpaikkaa Vaasaan – Tietoevry siirtää yksikkönsä Tallinnasta Pohjanmaalle

Uusi yksikkö palvelee suomen ja ruotsinkielisiä yritysasiakkaita. Tietoevry etsii myös uusia tiloja toiminnalleen ja laajentaa vanhoja tilojaan.

Tietoevry siirtää yksikön Vaasaan Virosta. (kuvituskuva) Kuva: Arttu Timonen / Yle

Tietoevry laajentaa Vaasassa toimintaansa. Yhtiö avaa Vaasaan uuden IT-tukipalveluiden yksikön. Uusi yksikkö palvelee suomen ja ruotsinkielisiä yritysasiakkaita.

Vaasan toimipisteelle tulee noin 160 uutta työpaikkaa. Työntekijöiden rekrytoinnin alkavat jo tällä viikolla jatkuvat syksylle 2021 saakka. Tietoevry etsii myös toiminnalle parhaillaan uusia tiloja, lisäksi vanhoja tiloja laajennetaan.

– On hienoa laajentaa toimintaamme Vaasassa sekä olla mukana kehittämässä alueen elinkeinoelämää. Kaksikielinen ja kehittyvä Vaasa on kansainvälinen kaupunki, josta löytyy laaja korkeakouluverkosto sekä monipuolista osaamista, sanoo Tietoevryn Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen.

Nykyinen toimipiste Vaasassa sijaitsee Runsorissa. Siellä työskentelee noin 30 ihmistä. Uudet 160 työntekijää tulevat työskentelemään IT-alan tukipalveluissa. He muun muassa opastavat yrityksiä ohjelmien ja laitteiden käytössä.

– Olemme erittäin iloisia Tietoevryn merkittävästä panostuksesta Vaasaan. Globaalisti toimiva yhtiö laajentaa entisestään seudun kansainvälisen liiketoiminnan verkostoja ja tuo erityisesti vahvaa digitalisaatio-osaamista seudun energiateollisuuskeskittymän osaksi, Vaasan kaupunginjohtaja ja Vaasan seudun Kehitys Oy Vasekin hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyry kertoo.

Tietoevry siirtää asiakaspalveluyksikkönsä Vaasaan Tallinnasta. Yhtiö koki, että kaksikielisten työntekijöiden rekrytointi onnistuisi jatkossa entistä paremmin Vaasassa.

– Viron käyttäjätuki on palvellut pääasiassa suomen- ja ruotsinkielisiä asiakkaita. Näiden kielien osaajia on ollut yhä vaikeampaa löytää Virosta. Merkittävä osa työntekijöistä onkin kotoisin Suomesta ja Ruotsista, joten jatkossa suomen- ja ruotsinkielistä palvelua on luonnollisempaa tarjota kaksikielisestä Vaasasta käsin, Kiiskinen sanoo.

Tietoevry on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyhtiö. Se syntyi viime vuonna, kun suomalainen ohjelmistoyritys Tieto ja norjalainen Evry yhdistyivät.

.
.