1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Yli 80-vuotiaat voivat nyt varata ajan rokotukseen Rovaniemellä

Rokotusajan voi varata kansalaisen sähköisen ajanvarauspalvelun kautta. Lisäksi rokotusajan voi varata myös puhelimitse.

koronarokote
Koronarokotepullo ja injektioruisku.
Keskiviikosta 20. tammikuuta alkaen rokotetaan yli 80-vuotiaita rovaniemeläisiä, jotka eivät ole kaupungin ikäihmisten palveluiden piirissä.Petri Aaltonen / Yle

Rovaniemen kaupunki laajentaa ikäihmisten koronarokottamista kuluvan viikon aikana. Keskiviikosta 20. tammikuuta alkaen rokotetaan yli 80-vuotiaita rovaniemeläisiä, jotka eivät ole kaupungin ikäihmisten palveluiden piirissä. Rokotukset annetaan kaupungintalolla, johon on perustettu rokotuspiste. Sisäänkäynti rokotuspisteelle on kaupungintalon pääoven kautta.

Rokotusajan voi varata kansalaisen sähköisen ajanvarauspalvelun kautta (siirryt toiseen palveluun). Lisäksi rokotusajan voi varata myös puhelimitse numerosta 016 322 4913. Ajanvarauspuhelin avataan keskiviikkona 20. tammikuuta ja se palvelee arkisin klo 9-14. Uusia rokotusaikoja lisätään sen mukaisesti, kuin rokotetta on saatavilla.

Yli 80-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuvalle ikäihmiselle voidaan antaa koronarokote saman käynnin aikana. Molemmille tulee kuitenkin varata oma rokotusaika ennen rokotuspisteelle tulemista. Rokotuspisteelle voi tulla vain ajanvarauksen perusteella, muille rokotuksia ei ole tarjolla.

– Jos et kuulu nyt rokotettavien ikäihmisten ryhmään, toivomme sinulta malttia oman vuorosi odottamisessa. Nyt meidän on tärkeää taata rokotteen riittävyys suurimmassa sairastumisvaarassa oleville riskiryhmille. Auta siis ikääntynyttä läheistäsi varaamaan aika rokotukseen, mutta odota vielä omaa vuoroasi. Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen vuorollaan. Tiedotamme jatkuvasti rokotustilanteen etenemisestä, kertoo palvelualuepäällikkö Kaisa Kuusela tiedotteessa.

Kaupungin ikäihmisten palveluiden piirissä olevien ikäihmisten rokotukset jatkuvat ja laajentuvat myös tämän viikon aikana. Heidät rokotetaan ikäihmisten palveluiden henkilökunnan toimesta, eli heille ei tarvitse varata aikaa rokotukselle kaupungintalolle.

Aikaa rokotuskäynnille on syytä varata noin puoli tuntia. Rokotuksen ottajan kannattaa pukeutua niin, että toinen olkavarsi saadaan helposti näkyville. Päällystakit voi jättää kaupungintalon aulan naulakkoon ja omaa rokotusvuoroa odottaessa on syytä ottaa Kela-kortti valmiiksi saataville.

– Toivomme, että asiakkaat saapuvat kaupungintalolle vain hieman ennen oman rokotusaikansa alkamista. Näin vältetään turhia kontakteja ja varmistetaan turvavälien pitäminen, Rovaniemen kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lue seuraavaksi