1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Hoitokodin lämpökeskus paloi Liperissä, potilashuoneiden lämmitys hoidettava väliaikaisjärjestelyin

Hoitokoti Onnela on tehostetun palveluasumisen yksikkö. Potilaat on siirrettävä muualle, jos väliaikainen lämmitys ei toimi.

tulipalot
Paloauto palopaikalla.
Pakkanen kiristyy loppuviikolla. Elleivät tilapäiset lämmitysjärjestelyt hoitokodissa Tutjun kylässä onnistu, asukkaat on siirrettävä muihin toimitiloihin.Petri Lassheikki / Yle

Hoitokodin lämpökeskuksen tulipalo Liperin Tutjunniemen kylässä saatiin sammutettua tiistaina aamupäivällä.

Hoitokoti Onnelan lämpökeskus vaurioitui aamulla havaitussa palossa pahoin. Lähellä sijaitseva hoitokotirakennus ei ollut vaarassa eikä ketään loukkaantunut.

Hoitokodissa on tällä hetkellä 22 potilasta. Pakkasten vuoksi hoitokodin lämmitys on järjestettävä nopeasti uudella tavalla.

Hoitokodin yrittäjä Pekka Kettunen kertoo, että väliaikaisjärjestelyihin on jo ryhdytty.

– Vesivaraajassa on sähkövastukset ja sähköt on päällä. Caverionin porukat huolehtii, että lämpö säilyy - he toimittavat palaneen lämpökeskuksen tilalle öljyllä toimivan lämpökeskuksen, Kettunen selvittää.

Yrittäjä uskoo, että huoltofirma saa parissa päivässä kytkettyä lämpökaapelit ja näin väliaikaisesti korvataan palanut lämpökeskus.

Kettunen on jo pitänyt turvallisuuspalaverin tilanteesta sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä vastaavan Siun sote -kuntayhtymän kanssa.

– Lämpö huoneissa ei saa laskea alle +20 asteen ja potilaille on tiedotettu, että ei ole mitään hätää ja lämmöt turvataan, yrittäjä Pekka Kettunen vakuuttaa.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Palaneen lämpökeskuksen omistaa Länsi-Karjalan energiaosuuskunta, jolta Luhtapohjan Hoito -osakeyhtiön omistama hoitokoti on ostanut tarvitsemansa lämmön.

20.1.21 klo 11.58 lisätty tieto lämpökeskuksen omistuksesta.

Lue seuraavaksi