1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasan sairaanhoitopiiri

Vaasan sairaanhoitopiirissä todettu jo 5 koronan muuntovirustapausta

Tuorein muuntovirustartunta todettiin henkilöllä, joka matkusti Pohjanmaalle Espanjasta.

Vaasan sairaanhoitopiiri
Ulkomaanmatkalle lähdössä ollut mies kävi teettämässä itselleen koronavirustestin Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingin Hernesaaressa 4. tammikuuta 2021.
Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin maanantaina 11 uutta koronavirustartuntaa.Silja Viitala / Yle

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä viisi muuntunutta koronavirustartuntaa, vahvistaa sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Juha Salonen.

Kaikki Vaasan sairaanhoitopiirin alueella todetut viisi muuntovirustapausta on todettu tämän vuoden puolella.

Salosen mukaan viimeisin muuntovirustartunta on peräisin Espanjasta. Kyseessä on viruksen niin sanottu Ison-Britannian variantti.

– Kyseessä on matkustaja, joka on tullut Espanjasta, Salonen sanoo.

– Huono uutinen on se, että tässä tapauksessa on mahdollisesti ollut joitain altistuksia. Hän on toki ollut eristyksessä koronapositiivisuuden vuoksi seitsemän vuorokautta, mutta tämä variantti vaatii kahden viikon eristyksen, Salonen jatkaa.

Salosen mukaan muuntovirus kehotetaan testaamaan kaikilta henkilöiltä, jotka ovat saapuneet lentämällä ulkomailta Suomeen. Tällä hetkellä testin tulos saadaan noin viikon viiveellä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on kuluneen vuorokauden aikana todettu 11 uutta koronavirustartuntaa. Salosen mukaan iso osa näistä positiivisista tartunnoista on todettu kahden eri perheen jäsenillä.

– Positiivista on se, että he ovat olleet eristyksissä.

Viime viikolla Vaasan sairaanhoitopiirin alueella koronan ilmaantuvuusluku nousi nopeasti etenkin Maalahdessa. Vielä loppuviikolla paikkakunnalla tuli muutamia tartuntoja, mutta nyt taudin ilmaantuvuus on Salosen mukaan Maalahdessa, samoin kuin myös Pietarsaaressa, rauhoittunut.

Lue seuraavaksi: Kolme koronaviruksen Ison-Britannian geenimuunnostapausta varmistettu Pohjanmaalla

Artikkelia on tarkennettu tiistaina 19.1.2021 klo 18.29. Maalahden tartunnat lisääntyivät jo aiemmin viime viikolla, ei viikonloppuna.

Lue seuraavaksi