1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Yli 80-vuotiaat porvoolaiset voivat alkaa varata aikaa koronarokotukseen nyt

Ikäryhmän ensimmäiset noin 100 rokotetta annetaan Näsin terveysasemalla loppuviikosta.

koronarokote
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Porvoo on avannut ajanvarauksen iäkkäille porvoolaisille, eli yli 80-vuotiaille.

Ensimmäiset noin 100 rokotetta annetaan torstaina 21. tammikuuta ja perjantaina 22. tammikuuta. Ensi viikolle on varattavissa ainakin 200 rokotusaikaa.

Myös kotihoidon asiakkaiden rokotukset käynnistyvät Porvoossa torstaina.

Porvoon kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo kaupungin tiedotteessa, että yli 80-vuotiaita on jo rokotettu palvelutaloissa.

– Nyt pääsemme käynnistämään koko tämän ikäryhmän rokotukset. Kriittisimmät henkilöstöryhmät ja palvelutalojen asukkaat ovat myös saaneet rokotteen tai saavat sen tällä viikolla.

Kansallinen sähköinen ajanvarausjärjestelmä ei vielä ole auennut, joten ajanvaraukset tehdään tässä vaiheessa puhelimitse.

Koronarokotuksen ajanvarausnumero on 040 145 5000. Takaisinsoittopalvelu ottaa yhteyttä sitä mukaa, kun rokotetta on saatavilla.

Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa viikon tai kaksi, koska soittoja tehdään silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.

Kaupunki tiedottaa nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) rokotusten etenemisestä.

Muokattu kello 21.00: Jutussa luki Porvoon kaupungin tiedotteen mukaisesti, että koronarokotuksen "ajanvarausnumeron vastaajaan kerrotaan rokotettavan nimi, syntymäaika ja puhelinnumero". Tämä poistettu, koska kaupungin vastaajaan ei kerrota mitään tietoja, se ei ole edes mahdollista. Takaisinsoittopalvelu toimii kyllä.

Lue seuraavaksi